紐約時報:《原神》給日本必殺一擊 中國以「日本方式」擊敗日本

675 回覆
42 Like 260 Dislike
會撐既點會係連登仔
係一班上連登用連登帳號笑連登仔攞成就既人
打和啦, 你都畀我屌到要做縮頭烏龜
日本仔邊有直抄人哋啲動作落嚟
A:原神好玩過botw (立論,但唔論證)

B:唔同意

C:麻煩唔同意A嘅人先論證botw好玩過原神

B:po完文章,俾埋source

最後C屌鳩B:你比乜撚嘢

你真係犀利,又要加入比較,最後又要扮聖母
成個ACG行業其實已經俾人全面入侵緊
日本仔好似冇反應咁
低能 你地根本比篇文帶走左
呢篇野淨係講營收
原神贏根本只係贏收費模式
你睇下pkm go營收做得幾好
咁代表咩?日本公司wor
好多?
p&d 都賺唔少啦
有無再開發game?
架仔繼續鎖國
我諗數學唔洗好叻 應該都識計
手機game 平均一單$650
console game 一隻平均$468

手機game唔係次次課一單就抽到你想要既野
再者 手機game每個月都更新一兩次出角色之類
而一隻console game,當你快到好似ubi之前咁一年一隻刺客,都要一年時間先有新作,仲未計隨時大爆死 伏伏伏

請問點樣比手機game更賺錢?

pokemon咁多分支 又有返咁上下歷史
除左本身隻game咁多版本 之外,又卡game,又手機game

console game近5-10年有咩全新ip 可以出多過5集?
立論唔論證咗先,叫駁嘅人駁咗先,你搞笑?

有人立論,話你阿媽係男人,你係咪叫你阿媽除衫除褲證明佢係女人俾人睇先?

你反駁佢話「我阿媽係女人」,佢話你嘅反駁係立論,要你證明你阿媽係女人先?

何況我上面已經po咗一part,你要扮瞓睇唔到,我真係叫唔醒你

而家個market唔洗make sense,有女就有market
你當啲周邊產品係咩?
打響自己IP先係重點,唔係爭一日之長短
最後都係睇佢識唔識玩啫
Apple 發報會 都用原神黎做demo

薩爾達 輸都覺得無所謂
無他嘅,呢個世界就係好多人鍾意食屎,閣下就係其中一個
賺咁多錢真係抄既一早比任天堂告到收皮啦 標準唔係你定架傻豬
我一路都只係講緊“更賺錢”
唔係講ip名氣
米哈遊比左幾多APPLE
咁一定係你定「愈多課金等於愈好玩」都講得出
依句係你講姐 駁唔到就扭曲我既講法黎合理化自己 唔好咁柒啦
緊係啦,玩原神嘅人當係狗咁屌就得,地底泥都不如
elden ring 都好全球化 直頭搵GRRM寫故事背景
要正視係 大陸monetization 真係做得好好

斗音成功,Vine失敗就係例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞