紐約時報:《原神》給日本必殺一擊 中國以「日本方式」擊敗日本

675 回覆
42 Like 260 Dislike
真 連登都係咁抄出黎 你都用緊啦
gt7後期更新到堆車要比$
正仆街
連登撚係炒
ihkg比左source code比連登架
知d唔知d就唔好咁口響
連登抄,連登仔唔會話唔係
而連登抄完最少好用過高登,有冇人敢話原神好玩過botw?
日本GAME出國際版一定全面屌打
支蟈同俄羅斯(普太林同俄羅斯極右沙皇痴線佬)做就得,人哋同一樣嘢就罪大惡極

至於日本人同南韓人玩原神,因為距離嘅美感(雖然唔會怪日本人同南韓人),日本人同南韓人好多都玩pc版原神,因為原神ps4/5原來都係真係唔撚掂(畫面去到好多位成日跳格同lag),ps5相對嚟講 "好少少"(日韓玩家ff 任地獄sw同米fuck遊合作,出原神喺switch)

pc+ps4/5 台灣人同支蟈人邊玩邊屌(台灣人同支蟈人俾米fuck遊掠水呃晒自己課金抽卡抽埋啲垃圾cos角色,想ps5大改fps改到好似pc咁順)
加上大陸市場大 又比開低薪有好多人可以 投入行業 再培養表現好既
elden ring
FF
Pokémon
legend of Zelda
mon hunt

輸鬼咩
所以最近咪淆底
中國版以外全部轉晒名去旗下海外部門
呢個真,最起碼頭一年,連支那自己國內都抄唔到原神果隻畫風。抄到不倫不類。
From software最大特點係堅守舊時遊戲既好玩之處無跟時代變喎
好多logic仲係行緊舊時果套, 無跟到依家速食潮流先有果種遊戲既味道
反而老任先創新喎, 薩爾達個開放世界領先全球

唔係好玩就代表你鳩up啲理由就岩囉
完全唔係依家ER好玩既原因
人家企業都唔想太揚 但小粉紅就是腦殘係要推人
expression都有抄
有d畫面同招式根本一鳩樣
網上已經有一大堆對比
大部份人都崇優唔崇洋, 好野自然多人玩. 好似日劇唔夠韓劇打一樣. 只有曱甴先至咩都上綱上線, 支那DNA.
支那驚學識左, 仲癲過日本仔, 明明支那咁多禁色色法例
日本想入支蟈市場就唔得,支蟈話自己要保護支蟈(老翻)燒廢者權益,支蟈反方向入(滲透)日本市場,就要日本尊重自由市場同自由經濟
睇咗咁耐 終於有人講到真相
支蟈同俄羅斯(普太林同俄羅斯極右沙皇痴線佬)做就得,人哋國家做番一樣嘢(只係想互惠互利咁打入支或俄市場推高銷售額)就罪大惡極

至於日本人同南韓人玩原神,因為距離嘅美感(雖然唔會怪日本人同南韓人),日本人同南韓人好多都玩pc版原神,因為原神ps4/5原來都係真係唔撚掂(畫面去到好多位成日跳格同lag),ps5相對嚟講 "好少少"(日韓玩家ff 任地獄sw同米fuck遊合作,出原神喺switch)

pc+ps4/5 台灣人同支蟈人邊玩邊屌(台灣人同支蟈人俾米fuck遊掠水呃晒自己課金抽卡抽埋啲垃圾cos角色,想ps5大改fps改到好似pc咁順)
睇錯人覆
佢地就係知太清楚個市場要咩
只要隻game啲囡/數值夠好J啲人就會課
你屌緊佢啲game垃圾嘅時候佢就食老本長食長有
改善遊戲性呢啲高風險嘢留返俾人地做
elden ring
如果原神唔係好玩過botw 應該唔會有咁多討論
你有冇見人討論城市怪獸抄Pokemon go?答案係無 因為前者根本係垃圾
無論你睇盈收 定係睇下載次數定係人氣 都答左你依個問題 差在你肯唔肯面對
睇完更加覺得日本市場距離遊戲迷既理想越黎越遠

2, 4 位係N年前既老古董舊GAME, 更新都係換新蛋池同J圖
6位係近期難得上到位既新作, 除左畫面靚D之外, 玩法都係回合制
係著重故事性
1位隻馬娘就...蛋池更新密度高, 但玩法都係嗰D,
新內容都係加新能力逼你重新不斷育成擦新能力

結果搵錢能力係高, 但遊戲內容都係冇咩進步
呢個真,日本製就寫係封面,就係未見過支製會寫個個面。連香港製都大大隻寫係面,不過好事黎,買野方便好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞