紐約時報:《原神》給日本必殺一擊 中國以「日本方式」擊敗日本

675 回覆
42 Like 260 Dislike
D錢點嚟?
係支那開公司,間公司係變成國家擁有
兒登仔唔想聽呢啲
總之原神就係原罪
大陸驚都是垃圾
你講得啱,大陸game真係垃圾嚟
botw 2 出嗰時希望希望原神可以告佢侵權,好想睇
畫又搵日本插畫師畫
聲又搵日本CV配
所謂嘅必殺一擊
係咪指啲大陸廠扮日本game喺日本出
殺出一條血路
人地上一隻Game吸盡大陸市場錢
依家大陸遊戲業情勢唔妥
佢地已經將海外事業全部移到新加坡分公司走資
唔知兒登仔們又點睇
毒撚先課得最多
緊係迎合啦
好多日本同南韓switch機迷想支蟈原神出喺NS
日本動漫同遊戲業太過血汗
無人手咪大量外判
培養左一大堆支那畫師

依家黎食返日本市場
都算係抵死
啲錢咪賺返嚟
係要講到支共倒水jm9,承認人地賺到錢好難咩?
玩埋啲垃圾課金game
Candy crush 有咩課………
ps4/5隻原神連支蟈人自己都屌到反皮(ps4/5原神畫面跳格,lag到爆)
老任好撚掂喎
第一句buy你
第二句係手遊game都係原罪,根本唔算遊戲
第三句陳述事實,中韓game都係垃圾
switch銷量高過哂啲咩ps xbox
好多日本同南韓switch機迷FF任地獄會出支蟈原神出喺NS
所以標題冇錯,支那用日本嘅方式打敗日本

基本上你唔特登講隻game廠係邊度嚟你分唔出咁濟,而且班手機電子雞萌豚根本唔在意隻game嘅產地
所以咪話用日本方式擊敗日本。而家最慘係中國企業恃住自己大資本,買日本技術同人才打晒中日市場,大手投資獲利更大。
可惜最重視隻GAME既抄襲成份既可能係部分連登仔/香港人
連日本自己都唔做野
其實無咩可以點

SE D 手機GAME頻頻出, 但無咩邊隻係得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞