紐約時報:《原神》給日本必殺一擊 中國以「日本方式」擊敗日本

675 回覆
42 Like 260 Dislike
課金模式第一次賺大錢應該係00年代既免費mmorpg game
不過當時電腦都仲未有smartphone咁普及
之後都慢慢没落
死因不外乎都係外掛/Bot/場外現金交易
幾乎都係pc online game必經之路黎
你真係亂黎 完全兩隻唔同類既game
手機驚市場本來就係屎坑一個
成班都係為搵錢為主,原神只係屎坑入面最肯投資咁解,本質上都係屎坑入面
真正遊戲界都係重點係返console同pc上面,所以咩必殺一擊得啖笑,從來一隻game好唔好就唔係睇隻驚吸到幾多錢
其實曠息製作團隊都有玩原神
日本中國以及全世界玩家都讚好

唯獨連登仔久久不能釋懷
作為一個幾十億營收既作品
人地根本唔使care香港市場
根何況連登完全唔係香港主流思想
一search已經好似點解香港人會玩原神多啲
紐約時報係咪唔識CYgames
弓呆冇幾廿萬円賭本,唔好話舔那滿破福利,聲都冇得聽
你起下佢底先
開咁多PO乜野國家都踩唯獨唔踩支那
無謂同五毛支那廢UP咁多
無啦再咁落去日本淪陷
明明連登原神post都推爆左8個
仲話夠食
呢篇文咪就係講緊日本剩係識抽蛋垃圾game
不進則退遲早俾人食埋個市場
荒野之息有無得連線?有無得換人打組合技? 玩法其實差好遠
啲淫腳黑絲仲正過赤裸裸打對波出黎
gbf relink今年屙得出啦
不過應該都係10月-12月呢d檔期
咁多
連登2022主力係打機反共, 你識條鐵咩
人哋錢多先唔怕同你玩 係驚你玩唔起
老任肯同可樂噗和解同俾佢賠得過33億真係要偷笑
咁無理由好學唔學,學日本人咁唔理政治唔理國際新聞既

當然佢地變成咁,好大程度係社會平時太壓抑同d人太長工時
比著你如果996仲要收工都有應酬既,你剩返果一日仲點會做d要用腦/用精力既野,結果咪係免洗課金手機game/ 抖音on9片呢d野食曬個市場
依家已經轉咗新玩法

d牆国公司係整一堆係鄰近地方上唔到架嘅game

然後開台港澳服同日版黎cap水

同埋其實唔係原神先開始

個啲咩碧藍航線 之前已經打入日本市場
所謂讚好就係講緊係堆垃圾手遊搵到舊冇咁臭既屎
連原神撚都唔敢將原神同d 3a佳作比
諗起最近隻垃圾巴比倫
等左勁耐 放棄
日本仔不嬲無國際視野,成日搞乜鳩本土主義,宜家俾人用你啲野擺上國際市場根本抵死,有水都俾人cap 撚晒
RC有聽過, 好似台灣野黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞