(絲入)絲打係邊到買bra?(4)

1001 回覆
26 Like 5 Dislike
https://hk.news.yahoo.com/%E6%80%95%E7%94%9F%E7%99%8C%E5%94%94%E6%88%B4bra-%E6%AD%90%E9%99%BD%E5%B7%A7%E7%91%A9%E5%8F%88%E7%9C%9F%E7%A9%BA-222019391.html

懶人包:
某女藝人/ 知名人士
響應 7月9 世界無胸罩日
真空出席活動 (有用乳貼同膠紙防走光)
有一29歲友人患乳癌
文末--戴bra增加患癌風險
https://hk.news.yahoo.com/%E6%80%95%E7%94%9F%E7%99%8C%E5%94%94%E6%88%B4bra-%E6%AD%90%E9%99%BD%E5%B7%A7%E7%91%A9%E5%8F%88%E7%9C%9F%E7%A9%BA-222019391.html

懶人包:
某女藝人/ 知名人士
有一29歲友人患乳癌

文末才是重點!!!

懶人包:
某女藝人/ 知名人士
有一29歲友人患乳癌

文末才是重點!!!

其實邊度黎呢個講法,有無研究或者journal support
我見過話帶唔岩size 會增加風險,但係帶bra 就會高好似未見過
有無journal 俾我學下野,而唔係呢啲奀星up 兩句就係?
著左so far一段時間 Hafina
報告下先:

講堅泥m 著佢推果個款真係唔錯
起埋個胸賬痛到媽都唔認得 而家甘樣著無甘痛

呢次又老遠入元朗搵姐姐較帶
因為上次臨走佢再三提有時間要較下帶

去到都見個姐姐做緊2個客
無辦法等左陣 不過佢都係甘同我講唔好意思要等
眼見果日有絲打睇連登由觀塘去
仲遠過小妹

個sales又無再sell我
反而提我撥多d右邊胸
撥有無效就未知
撥多排先話大家知

利申:
純粹覺得呢間有心教我點著
唔係求鳩其賣完野想我走

有無絲打去過佢其他分店?

當你以為看錯標題是「戴錯Bra」而非「唔戴Bra」,少年你太年輕了!今時今日,已不僅再局限於「戴錯Bra」的壞處;最新研究發現,不戴胸圍的女性,更具「胸前偉大」的潛力!

一直以來,女士們都長期穿戴胸圍,以防胸部下垂。然而,法國運動科學專家Jean Denis Rouillon,向330名18至35歲胸部大小不一的女士,進行15年的追蹤研究。結果發現,不穿戴胸圍的女性可發展出較多肌肉組織,其乳頭平均能高聳出7mm。即是說,身體已為她們的乳房提供天然承托力。

研究建議女性最好摒棄穿戴胸圍,因為不但未能發揮承托胸部、減少背痛作用,更可能會影響循環系統,防礙肌肉發展等。

美國一名整形外科醫生Dr Stafford Broumand亦指,年輕女性若摒棄胸圍,可增加骨膠原製造,增加胸部彈性。

資料來源:英國鏡報
其實醫學界係未認可呢樣野,你見個research 唔係醫生/醫院做就知
好多research 其實都符合唔到嚴謹的科學研究準則

加拿大癌病協會 (Canadian Cancer Society)﹑美國癌病協會 (American Cancer Society) 和英國癌病研究院 (Cancer Research UK) 一致認為﹐直至現在都沒有可靠的科學證據﹐證明穿戴胸圍與乳癌有關係﹐他們會密切留意有關的研究﹐並作出分析和提出指引。

乳癌嘅因素有好多,但係戴bra 係未認定係(起碼醫學界未),與其係度危言聳聽不如留意下其他因素好過

Ps.就算係你果個研究都有補充話g cup 以上係要帶返bra
留名
肥婆一個,下胸圍85cm,上胸圍45度105cm,90度107cm,因為細個屋企無女人大個又唔好意思去鋪頭,成日淘d唔啱size嘅bra……著開85D,但係下胸圍同bra帶位日日箍住已經全部都係紅痕
唔知道可以去d咩鋪頭買呢?最近還緊卡數,成日見人買bra千千聲,唔係好敢去 兩三百一個bra嘅唔知有冇呢?
肥婆一個,下胸圍85cm,上胸圍45度105cm,90度107cm,因為細個屋企無女人大個又唔好意思去鋪頭,成日淘d唔啱size嘅bra……著開85D,但係下胸圍同bra帶位日日箍住已經全部都係紅痕
唔知道可以去d咩鋪頭買呢?最近還緊卡數,成日見人買bra千千聲,唔係好敢去 兩三百一個bra嘅唔知有冇呢?

你爭22cm,應該要帶85F
就算用返45度都係85E,唔會係d 喎
你個cup size 唔岩會好易想勒緊啲帶,好似感覺cool 實啲咁,所以有你講果啲紅痕
其實普通鋪頭都係2~300,貴啲嘅4~500
係bodibra 特別貴 唔係香港你見到有分店嘅一般都好少去到千千聲,上網買外國野就另計

另外唔洗唔好意思去鋪頭喎

你個cup size 唔岩會好易想勒緊啲帶,好似感覺cool 實啲咁,所以有你講果啲紅痕
係bodibra 特別貴 唔係香港你見到有分店嘅一般都好少去到千千聲,上網買外國野就另計

85F咁誇張 以前一直唔覺,係近呢半年覺得自己胸型越來越外擴,原本我著85C咋,近呢一年先加到85D……無論係C定D,半杯一定粒lin會走出黎,呢排興off shoulder,著無肩帶嘅除落黎成個胸都痛
如果budget 2~300去邊d鋪頭好呢?

85F咁誇張 以前一直唔覺,係近呢半年覺得自己胸型越來越外擴,原本我著85C咋,近呢一年先加到85D……無論係C定D,半杯一定粒lin會走出黎,呢排興off shoulder,著無肩帶嘅除落黎成個胸都痛
如果budget 2~300去邊d鋪頭好呢?

F cup 就唔難買嘅,但係要去到85圍我就真係唔清楚 sorry
你可以睇下第一頭參考下,大部份都係2~300 嘅range

著唔岩size 當然外擴啦 著返岩,再加做返啲運動應該可以修正返
好似幾正
不少女性出於舒適或美觀等考慮,而穿戴胸圍,並且慣以為常。然而有法國運動科學專家進行研究後發現,女士最好還是摒棄穿戴胸圍,指穿戴胸圍除了不能發揮承托胸部、減少背痛等作用,更可能影響循環系統及阻止肌肉發展。

運動科學專家魯永(Jean Denis Rouillon)針對逾300名18至35歲胸部大小不一的婦女,進行歷時15年的追蹤研究,發現女士最好不要穿戴胸圍,原因是不戴胸圍的女士發展出較多的肌肉組織,意味她們的身體已經為她們的乳房提供足夠的天然承托力。

研究還指出,穿戴胸圍除了不能發揮承托胸部、減少背痛等作用,更可能會影響循環系統,阻止肌肉發展等。美國一名整形外科醫生同意應摒棄胸圍,指這樣可增加製造骨膠原,增加胸部彈性。
唔該曬兩位絲打,我去望下先!
20歲 仲有咩方法可以大d
飲豆漿係咪有用
20歲 仲有咩方法可以大d
飲豆漿係咪有用

食肥左先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞