(絲入)絲打係邊到買bra?(4)

1001 回覆
26 Like 5 Dislike
著開莎娜美75G, 以前都還好
但真係越黎越冇款 想轉會

無計,香港啲bra 鋪中意歧視小眾
大cup 無,細圍無
淨係識入70,75abc 完
食屎啦

以前都仲有一款我覺得ok
但依加d顏色真係嚇死我 買唔落手

我以前都有款黑藍,同埋全灰
而家無左?

我唔知係咪我個間既問題 佢上次話得兩款,一個係暗紅色
一個冇wire

你去邊間??我去葵芳

我去將軍澳個邊的

最後都係轉左會
有冇strapless bra推介?之前買過啲淘寶野中哂大伏成日跌。上網見啲人話台灣嗰隻日不落同qmomo都幾好。有冇絲試過或者有其他推介?

qmomo買左75F
我覺得唔夠承托力
有冇strapless bra推介?之前買過啲淘寶野中哂大伏成日跌。上網見啲人話台灣嗰隻日不落同qmomo都幾好。有冇絲試過或者有其他推介?

qmomo買左75F
我覺得唔夠承托力

前幾版有討論過 可以參考參考 唔明或者對size有疑問歡迎提出

qmomo買左75F
我覺得唔夠承托力

前幾版有討論過 可以參考參考 唔明或者對size有疑問歡迎提出

依個問題已經係日經黎

其實係唔係一到夏天就係咁
不如下個post第一頁加埋 strapless bra/ nubra/ 抹胸

qmomo買左75F
我覺得唔夠承托力

依個問題已經係日經黎

因為呢一兩年興一字領呀果啲露肩衫

qmomo買左75F
我覺得唔夠承托力

依個問題已經係日經黎

果啲我真係唔敢着 驚係街比人一野抆落黎

qmomo買左75F
我覺得唔夠承托力

依個問題已經係日經黎

我本身唔係太中意果啲 所以無感
我中意背心多啲

qmomo買左75F
我覺得唔夠承托力

依個問題已經係日經黎

我中意背心多啲

我都中意背心

qmomo買左75F
我覺得唔夠承托力

依個問題已經係日經黎

我中意背心多啲

我都中意背心

一字領衫淨係鍾意長袖
今日去mm買左四個bra 試個陣好地地
返到屋企再試時覺得條帶勁緊 自己較黎較去都較唔到fit
btw mm d 碼係咪報大數 平時買開34c 佢比34d我

我之前著mm嘅 問過真係報大一個cup
見好多絲打都話mm好著 真係咩? 我第一次買係一次買三個 其中一個係肉色白色嘅 唔記得叫咩系列 洗左一次定唔知兩次 已經變型 就係個杯邊唔知點解會反左出去 一條線咁(著衫好明顯,好似離罩咁) 我開頭都唔知咁樣叫做變左型 係過左一陣我再去另一間mm 我show比個阿姨睇 問佢點解洗左一兩次就咁 佢話可能我洗嘅方法唔好(我放入洗衣球洗)
咁當日我買返個新嘅 一模一樣嘅bra返去啦 今次我聽佢講 手洗 點知都係變左型 仲要同上一個係變到一模一樣 自此無再喺mm買了 因為啲bra都要三四百一個 但係一兩次就著到咁
我係65圍嘅 打算去試下bodibra/braologie 想問下咁多位絲打呢兩間邊間會好啲?見有絲打話bodibra成八百蚊個 真係咁貴?

braologie 我覺得麻麻地.. d 料差... 之前我買著左幾次已經有d 變型同埋鐵絲位串左出來.....
反而我覺得mm 條幾好..(better than satami)

兩個b都好麻麻 以前買過bodi 兩個月就冇著
反而我去葵廣一間買覺得OK 但我都唔知佢係連鎖定細舖黎名都唔記得左
買bra買上癮 黎緊去日本都諗住入啲bra
日本係咪要報大數?定都係唔同牌子唔同

睇牌子
Narue依啲足碼到唔夠數一定著唔滿
之前有個絲度出黎數據70CD但著mm 70F都壓胸,買Narue 65G就空
個胸偏尖的話可以試下Salute
去wacoal outlet執平野

日本買幾錢個到?
明明34大D細E
男朋友話我似C

男人識條鐵咩

我到F 先俾人開始覺得有波,H先開始覺得大
細圍係咁咖啦

32係咁
我32d/e... 我男朋友成日話我無波 字母唔可以作準

32好瘦。。。我都想減到32

qmomo買左75F
我覺得唔夠承托力

依個問題已經係日經黎

好的我去望下先~

我之前著mm嘅 問過真係報大一個cup
見好多絲打都話mm好著 真係咩? 我第一次買係一次買三個 其中一個係肉色白色嘅 唔記得叫咩系列 洗左一次定唔知兩次 已經變型 就係個杯邊唔知點解會反左出去 一條線咁(著衫好明顯,好似離罩咁) 我開頭都唔知咁樣叫做變左型 係過左一陣我再去另一間mm 我show比個阿姨睇 問佢點解洗左一兩次就咁 佢話可能我洗嘅方法唔好(我放入洗衣球洗)
咁當日我買返個新嘅 一模一樣嘅bra返去啦 今次我聽佢講 手洗 點知都係變左型 仲要同上一個係變到一模一樣 自此無再喺mm買了 因為啲bra都要三四百一個 但係一兩次就著到咁
我係65圍嘅 打算去試下bodibra/braologie 想問下咁多位絲打呢兩間邊間會好啲?見有絲打話bodibra成八百蚊個 真係咁貴?

呢啲野人夾brand,就算個個話mm 好著你都可以覺得mm 唔好著
Bodibra 同braologie 都唔係好掂 啲料仲差過mm
7~800差唔多,仲成日叫人買package

真係估唔到咁貴呀,明明見到braologie啲廣告係$3xx一個
或者我試下去一田啲賣BRA區睇下啦
都有可能去mm再睇,只要唔好買變形果個系列....
(我上網搵唔返個系列叫咩名,一個係肉色+白色蕾絲,另一個係我唔知隻色叫淺紫?淺藍?粉紫?粉藍?)總之兩個都變形...
多謝咁多位絲打熱心回覆我,我第一次留言,你地嘅回覆令我知道唔洗去試Bodibra同braologie啦
不過唔鍾意mm就係65圍要改帶要等

真係估唔到咁貴呀,明明見到braologie啲廣告係$3xx一個
(我上網搵唔返個系列叫咩名,一個係肉色+白色蕾絲,另一個係我唔知隻色叫淺紫?淺藍?粉紫?粉藍?)總之兩個都變形...
多謝咁多位絲打熱心回覆我,我第一次留言,你地嘅回覆令我知道唔洗去試Bodibra同braologie啦

係呀佢啲廣告係3xx,但係好似係最cheap 個款
同埋有絲打話佢係無得自己揀,係啲「顧問」幫你揀
佢揀咩款你都無得出聲感覺好似俾佢禁著黎搶咁
同埋肯定揀啲貴款你歎

有時啲bra 鋪 賣賣下就唔個點解會收埋個bra 款唔賣 可能你講果隻變形bra 已經被人下左架都唔奇

如果你唔怕lace 款可以去睇PJ DAYS 系列呀 有65圍,係呢度嘅口碑都幾好,最大去到G
明明34大D細E
男朋友話我似C

男人識條鐵咩

我到F 先俾人開始覺得有波,H先開始覺得大
細圍係咁咖啦

32係咁

我男朋友問咗我幾次係咪真係f...
細圍係咁架啦

32係咁

細圍係咁架啦

突然覺得自己男朋友好明白事理

同埋肯定揀啲貴款你歎

有時啲bra 鋪 賣賣下就唔個點解會收埋個bra 款唔賣 可能你講果隻變形bra 已經被人下左架都唔奇

如果你唔怕lace 款可以去睇PJ DAYS 系列呀 有65圍,係呢度嘅口碑都幾好,最大去到G

唔會怕lace款啦 mm幾乎全部係lace
我好耐以前有去過PJ試bra,感覺唔知點解佢啲bra係特別細咁...
p.s. 其實我得65C-D(成日比人話無胸),唔明果啲去到勁後字母嘅絲打嘅感受

32係咁

細圍係咁架啦

突然覺得自己男朋友好明白事理

同埋肯定揀啲貴款你歎

唔會怕lace款啦 mm幾乎全部係lace
我好耐以前有去過PJ試bra,感覺唔知點解佢啲bra係特別細咁...
p.s. 其實我得65C-D(成日比人話無胸),唔明果啲去到勁後字母嘅絲打嘅感受

Mm我之前係尖沙咀改即日有得拎 另外有個mm直頭唔使改都啱 (我61-62圍)所以要睇款 pj同樣道理 唔同款個cup都會有唔同 有啲可能本身就細啲 有啲可能好fit你胸型所以推完集中多左個cup size都要着大啲

我都係
不過可能因為我睇落細粒, 未有人真心覺得我係AA
不如下個post第一頁加埋 strapless bra/ nubra/ 抹胸

正想問有冇好介紹
想搵有啲push 同埋唔會跌..可以安心著既...

唔係準備大日子都唔著呢啲

正想問有冇好介紹
想搵有啲push 同埋唔會跌..可以安心著既...

唔係準備大日子都唔著呢啲

恭喜絲打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞