(絲入)絲打係邊到買bra?(4)

1001 回覆
26 Like 5 Dislike
女朋友成日淘寶買bra
我想買個好d比佢 但又無理由去實體店買
有無咩推介

btw去實體店買有咩問題?佢入去揀入去試之嘛,你負責科水咋

其實都唔明,啲男人又要忌諱bra 鋪
又要想買俾人
咁想點姐
一係開張附屬卡俾條女買bra 囉

我想問pj既碼同出面正常既差幾遠?

Pj著days bra 70G覺得好緊,pj staff話我應該係著70H

RM以前著開既75D而家著到好似束胸咁

咁出面正常既話我應該買咩碼左右呀

Pj著days bra 70G覺得好緊,pj staff話我應該係著70H

點解唔係試返75圍
我見之前有講到上胸無肉帶啱bra都會有d肉睇到
但我就係無 點知自己帶得啱唔啱

點解唔係試返75圍

75扣到最緊都係好鬆,杯位係ok既
奶糖派review

其實一開始無意中搵到呢條link
http://q.yyypsc.cn/?from=singlemessage&isappinstalled=0
係奶糖派開發中既尺碼計算機
佢要度的位都係好多專業尺碼度法有既
鬆緊下胸同胸部橫圍bratabase都用緊
仲有post度法既45度90度

講下size先
我自己用post度法70D
鄉士王木木推薦個計算機28E(UK)
bratabase 28E-28F-28FF(UK)
但係上胸同中間多肉 胸型projected所以主要著UK28F
試過PJ days 65F cup岩size 但係圍鬆 同MM雙孤70F一樣
用奶糖派尺碼計算機計到65F

到最後個step要你揀胸型
見到張張圖差唔多 原來係講緊”projection”
即係當你個胸係金字塔 痴係心口到
底積大+高短=淺 底積小+高長=深
第一張圖係最淺胸型 第六係最深
我自己係小小深 所以揀左第4張圖
之後佢就推薦左3個型號俾我 101 131 163
因為我接近零胸距 低雞心先唔會頂住 於是揀左163低雞心系列

講少少關於型號先
原來佢耐唔耐會出新款 每個款可以揀唔同型號
每個型號係for唔同既projection level
有D型號得幾個款 有D款得幾個型號
有D型號只有G-I cup
詳細可以自己上淘寶睇

一開始見無咩人試過 驚中伏
但係Google下
見人講佢底圍較緊 65好似60咁
本身著開28/60 發現有亞洲bra做到咁緊
即刻忍唔住買左

著上身覺得底圍唔會太鬆
但係對波俾個cup cut開兩截
好似咁
send張相俾客服
佢問我有無撥過龍 叫我回撥再試下
其實無咩分別 所以最後佢都話換大一cup好D
總結係比PJ days細半個cup 比MM雙孤大半個cup
底圍比PJ days緊 但同MM雙孤差唔多

仲有樣野唔錯
個bra入面塊綿布係遮埋wire的
所以bra內面見唔到一條wire 出面先見到
對於覺得wire唔舒服既絲打可能有幫助
料黎講都幾好 同普通二百幾三百蚊既bra差唔多
集中幾強 唔會太尖

好撚長
希望無1999
最後附上兩張圖

擺係到睇有D平 著落個杯都唔淺

似要換大一cup
張上身圖係絲打你黎?
最好影埋正面
咁睇好似有戴低左

點解唔係試返75圍

75扣到最緊都係好鬆,杯位係ok既

絲打返到去有冇度返數據

我自己係小小深 所以揀左第4張圖
之後佢就推薦左3個型號俾我 101 131 163
因為我接近零胸距 低雞心先唔會頂住 於是揀左163低雞心系列

但係對波俾個cup cut開兩截
好似咁
send張相俾客服
佢問我有無撥過龍 叫我回撥再試下
其實無咩分別 所以最後佢都話換大一cup好D
總結係比PJ days細半個cup 比MM雙孤大半個cup

集中幾強 唔會太尖
最後附上兩張圖

擺係到睇有D平 著落個杯都唔淺

似要換大一cup
張上身圖係絲打你黎?
最好影埋正面
咁睇好似有戴低左

Google示意圖黎
Cup太細好難稱得高

個bra貼合返絲打胸型
咁應該真係要換返大一個cup

我淨係戴住bra先會橢圓胸 無戴胸肉會沉底 睇落圓啲 00 -> oo
睇黎我個形真係好麻煩

00-->oo
我係典型圓盤胸 所以唔明絲打苦況
[quote]
我覺得自己係圓錐 又有少少似水滴
如果跟外國forum分細啲 就係底盤高+窄 隆起(projection)高 圓錐形 上胸+中間多肉 接近0胸距
但係窄wire開口深杯又要低雞心真係好難搵 仲要60圍

可能換返大一cup會fit
我去PJ試days 65FG扣最入都拉得開2-3吋喎 narue65EG都係

王木木都話30/65係俾29吋下胸著 佢都係度拉長有幾多 即係好似你買有彈性嘅褲 都係用腰圍match拉伸長度

68下圍著65 扣到最入仲可以拉開2-3吋
絲打會唔會係把軟尺問題想緊啲不如加胸托
其實我都明普遍人都唔鐘意著太緊嘅圍 所以就算佢地28著30 32覺得舒服我都唔會逼人轉 我係少數鐘意背帶緊啲 覺得support好啲 唔會周圍郁

28 著30 係少少緊
28 著32 係fit 拉開到1吋半左右
完全冇問題架
28吋=28x2.54cm=71.12cm啵
28點樣著返28拎cup數自我淘醉?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞