[D6] 抗俄衛國67:Slava Ukraini! / 轟炸持續 / 問世間點解有戰亂 千秋也未停斷

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
意大利有咩武器比到烏雞?

不如比軍糧好過啦
上個post先講土耳其人覺得俄羅斯要求係痴左線
而家nato就係揸住話烏克蘭唔係我條𡃁呢啲理由所以先冇介入
普京都係賭佢呢樣 而且暫時係佢賭贏咗
因為睇返維基真係香港時間十一點開始打
隨你喜歡
中國內部係有呢個心態
但至少要係美國末落之後
所以基本上唔會出黎幫手
西方而家做得都幾盡
唔覺得佢地會屈服讓任何地區比俄佬
話晒俄佬出師無名 犯下戰爭罪行
呢D做個樣既je. 你唔係對佢有期望嘛...
咁我都覺得契弟軍事上係勁過俄
有錢又識抄鬼佬R&D, 千人計劃 etc.
但始終契弟就係契弟, 世界上係得返中俄兩個共產大國, 點都撐硬佢
雙面刃 下次俄狗打芬蘭都係擁核與非擁核
依家嘅制裁都係搏有人政變 反戰嘅俄羅斯人推翻到普狗
2020香港官員已經試範左制裁係無撚用
意大利軍隊唔好睇少佢
平時非軍事化喎 唔係成員國 特別身份 俄再入侵 nato就可以出兵
咁同有軍隊無分別,俄羅斯根本係想同大阪之陣一樣再打過
想知 海牙係咪會派人入俄捉普京上庭?
其實係唔使... 雖然好多連登仔睇死支那人, 但係事實上歐美制裁對支那影響係會比對俄細好多. 好似swift, 銀行體系, 禁運之類, 你諗深層, 支那響呢幾方面係都一早有alternative用緊....
美國唔介入又真係同英法互射嘅話 俄佬嘅份量夠洗英法地有剩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞