[D6] 抗俄衛國67:Slava Ukraini! / 轟炸持續 / 問世間點解有戰亂 千秋也未停斷

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
they have had their reward, the glory that they wanted
"Throughout our history, we’ve learned this lesson – when dictators do not pay a price for their aggression, they cause more chaos. They keep moving. And, the costs and threats to America and the world keep rising," Biden will say, according to excerpts of his address released by the White House.

國情咨文
就係呢個怪圈
經濟愈差愈要外擴搶野補返 ...
所以點可能係咁入嘅地方有800架車俾人炸
普狗無退路,只有一直落注,想蓋牌唔玩?無可能

大到返唔到轉頭,最後唯有哂冷!
入就唔係好入
俄軍都已經打過左Kherson
so what are you. gonna do to stop him
唔驚核就出兵啦唔通同你講大佬 我地投降啦 唔好玩核啊
又講呢d
然後說北約
其實約北約
大家早晨,凌晨有冇發生啲咩事可以update下我
真end game全世界一齊都無野好驚
戰火已停
世界和平
Twitter TheStudyofWar每日出一份update
戰爭嘅惡性循環
玩膠死返出去啦
文明科技發展到咁上下就要打返鑊勁人類就係咁垃圾
俄佬要buffer地,nato都可以要,出兵保烏國做buffer, 大家借口可一樣,俄佬拎左烏國成個buffer就無左,nato就係抗衡共產既產物,家下咁入侵烏國,nato成個理念都fail左,我覺
畢竟唔係話入就入
佢要跟個10萬幾頁既Acquis Communautaire要通過

其實我認為可以比個臨時會員佢
適用一部份歐盟條約 (eg, 共同防衛)
再加個條款係第日過唔到審會取消臨時會員資格
等俄撤兵之後再求其搵個藉口取消佢咪算
唔關事
你咁樣概括文明發展同打仗係 over generalize
每年年代打仗嘅原因都唔同
我覺得中間係有進步

以前打仗係一國君王嘅私利
或者係民族之間嘅仇恨
或者係宗教原因
依家打仗/內戰/革命係以消減獨裁者為主因
(唔計中東)
應該唔會,拜登知美軍一落場普京就好大機會停火和談.一日基輔未被包圍美軍應該都唔會落場住.而家主要都拖得就拖,消耗戰同經濟制裁兩邊打擊俄羅斯國力,拜登很滿意.
今日會夾爆基輔?
烏滅國美軍都唔會落場啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞