[D6] 抗俄衛國67:Slava Ukraini! / 轟炸持續 / 問世間點解有戰亂 千秋也未停斷

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
死仲好過唔死
同埋而家英國、歐盟、北約同美國都話Putin自從2020武肺疫情之後,普太林開始癲撚咗係咁發俄羅斯帝國夢,連長期同俄佬cap水嘅芬蘭(芬蘭用歐盟會員國成身同俄佬合作兩國貿易)同土耳其(2016年土耳其抗爭之後)都頂普太林唔順,普太林臨老就彼得大帝沙俄帝國上身+普太林對烏克蘭格魯吉亞(格魯吉亞人係南高加索人,都唔係東斯拉人,只係因為大部份格魯吉亞人信東正教)嘅癲狂執着

https://unherd.com/2022/02/putins-spiritual-destiny/

問就係美國需要普京呢D癲佬搞事黎轉移國內D不滿聲音
不如問下軍事上擺條咁長車隊係度唔郁係做乜鳩?
最怕生不如死
油價加三倍之後d美國人就真係會諗出唔出兵,又或者真係放核
冇斷sberbank=搞笑
咁一路炸緊
無野阻止到佢
都係時間問題
真係睇下輸幾多 烏無可能全身而退
經濟制裁都係因為呢場仗
減少點會肯應承
因為咁樣呢場仗係無得益連軍事勝利都無
俄爆了
buzz lightyear.jpg
共產國共產國everywhere

準備滅國
其實美國佬真係想壓油價, 開返Keystone XL同頁岩氣就得, 侵侵兩年前就示範左一次
樓上啲人講到唔親自出兵就係讓步
而家中國等緊敗登埋枱求習總調停
中國又贏老實講
鰂魚涌 次次行到仆街
俄羅斯會經濟崩潰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞