[D6] 抗俄衛國67:Slava Ukraini! / 轟炸持續 / 問世間點解有戰亂 千秋也未停斷

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
到時香港實做硬灰 唔講熱戰 講制裁
做開白手套都死
不過又要好睇嚟緊段時間會唔會醒覺
越依賴得少就唔會蝕咁多
但雙面刅就係制裁影響細
哈薩克反了
fracking不嬲都仲有,不過可以俾多d new permit囉
今日state of union如果講呢d咁油價就冧得
玩核仲邊有得重新嚟過
即係分分鐘唔止死6000咁少
由單細胞再進化過
養狼狗咬春袋
長貧難顧啊,呢場仗一定唔會短期結束,長則以年計,短則都以月計,歐美除非直接介入,唔係呢啲少量部隊最多係守住戰略要點,北約應該已經開始係波蘭邊境幫烏克蘭練兵,學點用西式裝備,同戰術,再會組織係西邊反攻
調返轉
俄羅斯 近20年人口負增長 拎左烏克蘭先有機會發展

唔打人口愈來愈低,被制裁經濟愈來愈差
佢又唔肯同英美打好關係 咪大貪賭一盤
Sad but true 所以俄羅斯基本上已經玩完
你咪BAN囉, 關我地咩事
範圍
自願軍係真
拜登ban 咗fracking ..
有,核唔一定死曬,詳見Fall out
d細路抄唔到功課
又好似冇錯
所以其實睇吓你點樣定義輸同埋贏囉,
如果你覺得係要烏克蘭冇事先至當係贏嘅話咁輸硬,
但如果你純粹係想打擊俄佬令佢弱十幾廿年咁其實無論點發展都已經贏咗,
好多人話怕佢不停擴大自己版圖之後侵略北約國家,
其實係冇可能,佢打完呢場仗之後冇咩可能可以長期控制到白俄同烏克蘭,
呢啲地方到時就會再分裂一次整返個緩衝區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞