[D6] 抗俄衛國67:Slava Ukraini! / 轟炸持續 / 問世間點解有戰亂 千秋也未停斷

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
其實本身人哋就不廢一兵一將就已經收咗你皮,
點解仲要出嚟同你核彈兩敗俱傷
呢個真
以前中蘇都交惡過打過仗
Tokayev同哈薩克國父Nazarbayev一樣都係陰啲陰啲(同埋遷都)咁同化哈薩克班俄羅斯少數族裔,同埋增加哈薩克文拉丁化比例+增加本土哈薩克人出世人口(哈薩克中比例已經超過俄羅斯人),驚哈薩克北部班俄羅斯人支持哈薩克併入俄羅斯
二代目,三代目咁傳落去
有啲難喎,isis無衞星無防空系統就話自出自入姐。

況且戰時狀態,你要locate到普京個位置都難啦。
咁樣咪重快用核彈
美國太空軍如果有真係要拎出黎

描哂發射核彈D位

希望阻到幾多得幾多
proxy war
之前NPR有個documentary講過
佢哋好依賴俄佬,亦都不停同俄佬利益輸送
但係自從有錢咗之後好多民生嘅政策都係鼓勵本土文化
以色列炸敘利亞從來都唔敢隊冧埋巴沙爾,以色列只係炸下伊朗啲什葉派死士(以色列同 俄佬/普京 講好數,以色列人成100幾萬以色列俄羅斯少數族裔係想 俄佬/普京 出手對付伊朗)
發射已經當輸啦
如果真係會搵傻仔習出面做和事佬,俄佬前日就唔會爆支共一早知道晒入侵計畫,同埋美國果邊有傳.美國叫左支共協調,支共拒絕左.
維基應該有d俄國唔想比自己人睇既真相
“希特拉“喺歐洲同英國,係禁忌。

依家普京坐佐呢個位,正如拜登所講,對佢只有兩個選項,制裁或者打第三次世界大戰。

短時間內,“歐洲軍隊/歐洲聯合軍“應該會成形。

成個世界局勢⋯⋯愈來愈向住高達00第一季方向走(歐盟🇪🇺>AEU,美帝同英國 > Union,俄中 > 人格連)

紐約時報(The New York Times)報導指出,在每一次溝通中,包括中國外交部長王毅和中國駐美大使秦剛都拒絕美國的要求,指他們不相信俄國將發動戰爭。而在2021年12月一次外交會談後,美國得到情資,顯示中國和俄國分享了相關情報,並告訴俄方,美國正試圖離間中俄,但中國不會嘗試阻止俄國的計劃和行動。

報導引述了數名要求匿名的美國高階官員說法。而中國駐美使館則未回覆。

https://www.cna.com.tw/news/aopl/202202260155.aspx
仲話白卡平見完雪糕佬過料俾布癲添
有人話本身夾好咗一邊打烏 一邊打台
我就唔認為係 南海無調到兵
但夾好咗冬奧後同要support契哥就一定走唔甩
驚咪要縮你係首富都唔想破產啦 仲要本身唔關自己事
殺一狂人而救全世界,果條友絕對會名留青史。
對中國黎講
最好就係俄國完氣傷左又死唔去
中國就做硬大佬,而家美國仲要求佢禁住俄國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞