[D6] 抗俄衛國67:Slava Ukraini! / 轟炸持續 / 問世間點解有戰亂 千秋也未停斷

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
10:00拜登發表國情咨文應該會official宣布
7頭登,以家應該宣戰做戰時總統
希望真係多俄軍棄械走佬
特別係射炸彈飛彈果班
俄羅斯d人民幾時反抗

內外一齊推翻普京
諗起以前蘇軍會偷油偷槍拎去賣嘅事
尋日已經講Mariupol要撤,都係唔走咪圍死
其實基輔個邊西邊仲有冇路去做補給
首都糧食都開始有問題
冇咗普丁 又係另一個格局 到時又唔知會點
連登大將軍
入面仲睇唔睇到外國新聞
北歐去日本南韓香港台灣係飛anchorage

去東南亞先係中東近d
冷氣軍師 重現
跟返合約價出糧
佢應該想攞和平獎多啲
係窮呀屌你個閪
事實係睇到俾人合圍,俄軍要全取烏南個戰略目標好明顯

下個就係包圍烏東主力,另外基輔同kharkiv都一兩日內完成包圍
黑鬼馬個8年打幾場仗都一樣照攞獎
侵仔4年無戰爭反而比人話係好戰份子
宣布開戰?
應該機會極細
照你咁講比人圍就要走,咁一開波俄軍係烏克蘭三面集結個陣應該可以直接投降
肯定唔會
唔會啦, 好多時革命其實都係要有好勁既帶頭人同好多既天時地利人和
蘇聯80年代已經窮到要排隊一日一個麵包都未有人反抗
唔好迷信俄佬/鬼佬就惡d 唔驚政府, 其實一般人都係好脆弱
其實自古以來真係單靠民眾推翻政府係好少數
當年俄羅斯其實都係中產同有錢佬領頭推翻左沙皇先
最終推翻秦皇都唔係陳勝吳廣, 而係貴族項羽

普京由上台開始就打倒哂d 財閥, 幾財產國有化再分比親佢既人, d 有錢佬都係比佢渣住哂春袋
無有勢力既人帶頭, 除左上街比人捉真係無乜野可以做
你睇白俄全國d 人都咁憎盧卡伸科都無用
侵先應該係史上最和平
殺伊朗恐怖分子 同普京金仔搭晒膊頭 對中國都係貿易戰唔見血 仲有邊個做到咁和平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞