[D6] 抗俄衛國67:Slava Ukraini! / 轟炸持續 / 問世間點解有戰亂 千秋也未停斷

1001 回覆
31 Like 3 Dislike
是咪看圖作文?有冇其他有報導?

https://www.instagram.com/p/Cakh5k-PUh2/?utm_medium=copy_link
講真睇到依家咁樣局勢,話唔定真係有堆熱血的billionairs睇唔過眼俄羅斯的殘暴同西方陣營的軟弱,偷偷地成立類似“天人”呢類組織。

如果“天人”武力介入俄烏衝突的話
已經有
有錢人多數睇利益先 無利益都做唔到有錢人
龍巴仲唔訓
D7就瞓 公屋綜援廢青就係咁瀟灑
平心而論,就作戰人員黎講架坦克無做錯,晌窗邊見到suspect,加上咁多車比人開罐頭,fire to ensure好正常。

錯ge係佢地一開始入侵呢個國家,錯ge係班仆街領導人。
電動車佬可能前世收埋左高達同部艦係火星
所以先要仆上去攞落離救世
點會益左支那,支那家陣床板夾春袋啦,戰前同契哥簽咗咁多合約,又貨幣互換,家陣俄國人民幣儲備佔左30%,即係中國都揸住唔少盧布係手,打左幾日盧布就插左4成幾,未來有排插,基本上支那呢到已經幫契哥頂左唔少戰爭開支,仲未計啲買油買小麥既合約

本身支那都爆左一堆經濟問題,家陣仲要幫契哥埋半張單,烏俄戰爭拖得愈長,支那就要幫俄國承受更多既戰爭經費

仲要未計烏克蘭人對中國人家陣既印象,基本上支那呢十年係烏克蘭同東歐各國既一帶一路投資都可以話因小粉紅化水,烏克蘭正正係一帶一路既核心路段之一
李寧安踏
由於俄羅斯部隊有使用沒有加密的通訊頻道,某程度上我們能夠監聽他們之間的交流。

從以下錄音我們可以確定俄羅斯的確有燃料上的問題以及因欠缺地圖而造成的協調上的問題

https://ipfs.io/ipfs/QmZY41aKtRoKrE8VVKRDbJDkhxyFBTkEh1A87BudQPfENf

真係要拖長佢,要頂住呀烏雞
仲未計預計未來,要養多個加碼版北韓,中共經濟真係等加速崩潰。

獨裁者就係咁,只識玩陰險同暴力,完全唔明經濟,政治係乜。
冇試過推得咁慢
現實係咁,烏有排多災多難,貪污問題本身嚴重
係唔知大戰之後啲人會唔會爭氣,同埋EU會唔會睇實佢幫下手
Article4共同防衛條文,明正言順介入。歐盟睇到烏克蘭人咁猛同有決心,仲有俄佬常規戰,有意不惜打WWIII都要disarm佐俄軍。

陰謀論來講,呢個係plan B:歐盟搵個理據直接揮軍幫烏克蘭,常規戰上幫俄國免費解除武裝。
早排先有人話俄羅斯嗰邊iphone13pro賣緊港紙七千蚊
美國都有同一樣嘢,叫ERCS,不過用到91年就冇再用
今晚戰況無乜更新
訓晒
就算賣 都比唔到錢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞