【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (5)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
xz有7.1.1更新

升緊等中伏

等你地中伏後的感想先考慮升

冇伏

升完終於有wifi call
利申: csl

不嬲都有

我都係今日升完先有wifi calling

利申 XP
想買部XA1 Ultra黎做後備機,抵唔抵玩
csl換左機了
一樣都係咁黃
有冇巴打住黃大仙果頭
可以拎部機出黎大家對下

膠水未乾?
你試下用5日先再去對比下

啱先又拎左去對

以前 Z Ultra 都試過咁啦,不過我覺得 XZP 暖色係正常
之前我有兩部 XZP 喺手,都係一部暖少少

暖係咩意思先
我對眼睇到嘅係又黃又暗
上面果部已經係未教到最光嫁啦
明顯係csl出機plan比次貨人囉
好彩部z5p未壞 唔係急住換

sony有前科 z2 ab mon

我喺 SUN Mobile 夠係啦,開第一部有光點,開第二部諗住冇事,隔咗一日開 Screen test 睇,又有光點。之後上維修 check 機,等兩個鐘,去番 SUN Mobile 開第三部,又有,跟住佢話冇晒貨,去倉拎部新嘅俾我,到第二日開第四部機都有光點,佢話冇得再開,焗我要 3 部其中一部,最後我要番原先嗰部,拎出去放咗佢。

打去同佢講
我問佢係咪出機plan係比次貨人
佢話唔係 仲串我話出左咁多部機比人都冇依個問題
跟住我話d人睇唔出同冇問題係兩件事黎喎
我仲同佢講洗唔洗whatsapp張對比圖佢睇下
之後再9up一輪 話下一部機一定冇問題
我心諗 姐係依兩次問題係刻意安排啦
csl我屌你老母呀 出左機成個幾星期都冇得用

鬼叫csl平1000

如果出機plan係次貨就講明啦
咁我就唔會要 咁同呃鳩人有咩分別
小弟咁大個仔都未用過出機plan
第一次用就已經咁唔愉快 冇下次

XZP Elecom套到手

幾錢

HKD 122.75

邊到買?thanks
btw k95

amazon jp, 122.75係連左運費, 實價係jpy 1704
csl換左機了
一樣都係咁黃
有冇巴打住黃大仙果頭
可以拎部機出黎大家對下

膠水未乾?

啱先又拎左去對

以前 Z Ultra 都試過咁啦,不過我覺得 XZP 暖色係正常

暖係咩意思先
我對眼睇到嘅係又黃又暗

我喺 SUN Mobile 夠係啦,開第一部有光點,開第二部諗住冇事,隔咗一日開 Screen test 睇,又有光點。之後上維修 check 機,等兩個鐘,去番 SUN Mobile 開第三部,又有,跟住佢話冇晒貨,去倉拎部新嘅俾我,到第二日開第四部機都有光點,佢話冇得再開,焗我要 3 部其中一部,最後我要番原先嗰部,拎出去放咗佢。

打去同佢講

鬼叫csl平1000

的確黎講csl/sun壞機率好高
聽到出事既都係csl/sun出機
部xz 升左7.1.1好似慳電左

正常
有冇xp嘅7.1.1report
csl換左機了
一樣都係咁黃
有冇巴打住黃大仙果頭
可以拎部機出黎大家對下

膠水未乾?

啱先又拎左去對

暖係咩意思先
我對眼睇到嘅係又黃又暗

打去同佢講

鬼叫csl平1000

的確黎講csl/sun壞機率好高
聽到出事既都係csl/sun出機

我出咁多部sony都冇一部有事

Z3用到依家 第一次咁 係咪好閪黑
xzs 都有更新

XZP Elecom套到手

幾錢

HKD 122.75

邊到買?thanks
btw k95

amazon jp, 122.75係連左運費, 實價係jpy 1704

link please
早輪揾咗堆都係其他舖賣,就算亞馬遜出貨都唔送香港
XZ 無啦啦有更新
xz update完
冇左data
只打到電話
唔知乜事

屌,我都係,返緊工先知
有冇xp嘅7.1.1report

放心升

係界面少少唔同左,其他冇問題

至愛佢加返wifi calling

仲有香港地區天氣app以前通知欄出唔到icon顏色而家fix埋
xz update完
冇左data
只打到電話
唔知乜事

屌,我都係,返緊工先知

好似csl要自己set apn
xz update完
冇左data
只打到電話
唔知乜事

屌,我都係,返緊工先知

唔係掛
我依家auto update緊喎
部xz update 完, D色好似靚左..
https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-XZ/Xperia-XZ-Update-41-2-A-7-8-Changelog/td-p/1231047

收到通知但未up

條link話up完慢咗

升完唔覺得有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞