【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (5)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我發現xzp clu個調度都幾嚴格
過41度就鎖一個大核,過45(好似係)就鎖多個

好似話有石墨幫手散熱?

cpu調度睇間廠個傾向係邊
sony一向比較保守
打機都唔會好似1+5全核全開
打機性能唔夠1+5勁
z5/p個陣你只會見到4細1大咁行
其餘3大核長期唔用

好似話有石墨幫手散熱?

sony一向比較保守
打機性能唔夠1+5勁
其餘3大核長期唔用

全開散熱唔得就等燒底板

好似話有石墨幫手散熱?

sony一向比較保守
打機性能唔夠1+5勁
其餘3大核長期唔用

全開散熱唔得就等燒底板

你睇下3t個調度寫得咁好咁順對比xz/xzs
仲有1+5全金屬機身散熱比xzp玻璃底更好
想換機投入罪大懷抱
xzp mon個實用面積好尷尬 定係等下部旗艦
求巴打指教
想換機投入罪大懷抱
求巴打指教

xzp值得入, 睇得出係z5p既真正繼承者

你見官方都係攞呢兩部機比較

來緊既 機 都暫時冇乜大驚喜

x呢部咁既野都有後繼機

之後最多咪出xp既後繼機

下部旗艦唔睇好住
求救,XZ更新後上唔到網……
想換機投入罪大懷抱
求巴打指教

唔好諗sony會在意屏佔比呢樣野
有冇人用緊XA1 用緊二手iphone 就壞想買部an 機用翻三四年

去馬啦
利申用緊

有冇咩特別感受,見佢兩邊都幾窄,本身鐘意細機,但ip se 128 gb 太貴啦, an 機又冇咩選擇, XA1 算係 5" mon 黎講細size 嘅

窄邊感覺mon大咗(以前都係用5“)
但機身同mon比例有d怪,上下有好多空位
你自己去睇下就明架啦
(建議買黑色)

電量上下網打陣機都頂到一日
而家暫時連尿袋都唔洗帶

唔會lag但唔會快得去邊

相機就唔好諗住同iPhone比
對焦唔算快,近鏡要距離10cm先對到
有Sony一貫嘅油畫化特色,但夜景嚟講算係幾好

麻煩位係USB type C同mon貼
而家尿袋多數係舊款頭,Type C線你要另外買
mon貼都好似iPhone咁貼唔晒塊玻璃
但因窄mon關係會連mon都都貼唔晒
請問大家,我啱啱轉左會買左xz premium,但唔知邊度有得set 關閉休眠,我見唔用機時會斷wifi
請問大家,我啱啱轉左會買左xz premium,但唔知邊度有得set 關閉休眠,我見唔用機時會斷wifi

wifi入面有得較

wifi入面有得較

thanks
唔好意思我仲有個問題,想問相簿原生唔好用,除左快圖瀏覽外,有冇其他推介下

wifi入面有得較

thanks
唔好意思我仲有個問題,想問相簿原生唔好用,除左快圖瀏覽外,有冇其他推介下

快圖瀏覽有野send返強國
部xzp 入完廠換底版, 同依個台仔一樣再嚴重d
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=569&t=5190184

wifi入面有得較

thanks

c 兄,你用緊邊個睇相app

XZ升左7.1.1之後sot 5粒鐘仲有20%
可以接受

咁唔差喎

不過xz太易發熱 影相反應慢 save相又慢
部xzp 入完廠換底版, 同依個台仔一樣再嚴重d
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=569&t=5190184

咁快入廠

wifi入面有得較

thanks

原廠
點解升左7.1.1點解上唔到網

可以接受

咁唔差喎

XZS係咪都仲有發熱問題?

可以接受

咁唔差喎

XZS係咪都仲有發熱問題?

好似有少少 舊內部設計

wifi入面有得較

thanks

原廠

試試Google Photos?
明明我冇較過任何鬧鐘
點解佢仲會顯示鬧鐘提示?

bug?

pish

開個鬧鐘 再熄返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞