【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (5)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
我跟mobile01教既做法, 關咗ok google既function, 暫時順咗好多好多, ram都升番去八百幾九百mb

https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=569&t=5206603&p=7#65077808
想請問下各位,我部sony xzp 佢而家收到電話訊號,打到電話
但收唔到3g 4g上網訊號,右上角冇3g 4g細字(我有開流動數據,其他機有試到張sim卡係得)
想請問係唔係我setting有問題 定係部機有問題
今日英京$4920

英京係指定
我跟mobile01教既做法, 關咗ok google既function, 暫時順咗好多好多, ram都升番去八百幾九百mb

https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=569&t=5206603&p=7#65077808

請問係邊到禁?
z5更新咗開心使用中

幾時先到XP更新
z5更新咗開心使用中

幾時先到XP更新

同問
想請問下各位,我部sony xzp 佢而家收到電話訊號,打到電話
但收唔到3g 4g上網訊號,右上角冇3g 4g細字(我有開流動數據,其他機有試到張sim卡係得)

網絡設定

網絡設定

有試過禁網絡設定 佢down左d野之後我重開機

都有試過網路reset同成部機reset
z5更新係咪無賴野?

網絡設定

有試過禁網絡設定 佢down左d野之後我重開機

都有試過網路reset同成部機reset

應該係sim卡問題 多謝咁多位大佬
係咪得我一個XZ更新左唔lag

xp用家表示更新完唔覺有分別
z5更新係咪無賴野?

我用緊無

請問係邊到禁?

長禁home
請問xa1係咪伏
xz lag到不可接受
請問xa1係咪伏

我都諗緊買唔買比老母用
xz lag到不可接受

成日過熱
xz lag到不可接受

成日過熱

聽個電話都lag
xz lag到不可接受

成日過熱

聽個電話都lag

xz lag到不可接受

成日過熱

聽個電話都lag

唔關820事
係sony寫820 rom寫得差咋
大把820機又快又順
xz lag到不可接受

成日過熱

聽個電話都lag

唔關820事
大把820機又快又順

原來連820都要被掛上伏u之名
xz lag到不可接受

成日過熱

聽個電話都lag

唔關820事
大把820機又快又順

原來連820都要被掛上伏u之名

3GB RAM...
天生殘缺sosad
我諗緊XZs都lag係咪因為firmware同XP XZ用同一個 好慘

仲有冇z1 用家?
想刷ROM,有冇ROM介紹?
諗住頂到年尾
xz lag到不可接受

成日過熱

聽個電話都lag

唔關820事
大把820機又快又順

Sony個舊內部設計 俾粒836佢都會發熱

好彩xzp用左全新設計+ ufs2.1
XZ XZs用家相信好快會頂唔順要換機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞