【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (5)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
今時今日仲有人買sony啲電話

Android 7.1.1
S835 cpu
Adreno 540 gpu
4k芒
960fps slow motion
效能tune到核電 SOT ~7hours

全部都係暫時最頂尖 有咩問題?

買samsung/lg就真係on99

之前垃圾 x performamce 就講得通

而家邊部勁得過 xzp ?

依家應該係xzp 同u11之爭我自己都心大心細

u11除左相機勁同電量好少少其餘都比xzp屌打

都唔係既 例如u11細部小小 有128gb rom ufs 2.1 都係考慮之列

相機同電贏已經差好多

公道講句 相機同電真係唔輸得

電u11又唔係勁好多
相機最多勁係夜晚

咁公道講句 sony xzp個mon真心靚既,睇d介紹片真心吸引人。

但係相機有待改進,我明sony想用新科技係手機到,例如xz,多左粒白平衡感測器

今次有960fps slow motion. 但出黎比人話多noise 同 用既時候放大左,結果變到難用。

如果係咁不如回歸基本,加翻個ois ,降落1200萬像素,雙鏡頭(wide /tele). 做好基本野先, 夜拍,日拍,細節,white balance , 影相速度 ,全部項目都要打低對手。

當初平井一夫點樣帶起ps3翻生!? 咪又係回歸基本,重新定義ps3做遊戲機,做d方便用家 同用家鍾意既野,好野自然有人買架啦

出ps4 打ps3 on99

你會唔會話S8+打S7,U11打U10,G6打G5呀

同ps2 完美繼承 ps唔同

個時ps 3 生命週期未完就出ps4

ps3夠唔係完美繼承ps2啦

ps2 真係頂尖

S835 cpu
4k芒

都唔係既 例如u11細部小小 有128gb rom ufs 2.1 都係考慮之列

相機同電贏已經差好多

電u11又唔係勁好多
相機最多勁係夜晚

音效同定價都輸u11啦 講到尾都係睇自己係咪忠粉

S835 cpu
4k芒

公道講句 ,Sony冇ois 係一個大缺點,夜拍輸緊比人,聽歌推力細

當然,冇lg既燒底板歷史,冇三叔既售後服務差, sony 都有佢自己既優點

但有個大缺點好多年都冇改善

Sony 售後都唔算好
睇下sony fb 成日有人屌就知
利申試過整三個禮拜

次次都24小時拎得機

冇件就三個禮拜

講起保養我就火滾 不過係對蘋果

Sony個保養真係堅做,
又夠透明(公開自己測試方法)
個防水亦都係佢講得出就會保證返。
上年(保養期內)我部Z5P 入水入到倒得出 ,
所以拎到上去我都廢事講咩原因入水
(係全機浸過入水,不過只係洗手盤)
佢試完氣密証明真係部機本身防水問題
最後(好似個𡃁禮拜)直接電話通知拎機
一蚊都唔使,我諗全機parts換過晒咁滯
張維修單水蛇春咁長全部列晒出嚟

相反Apple 我部7plus嗰時先嗰兩個幾月,
潑水係有但浸都冇浸過,有一日突然唔著機
你老闆一尾話師傅見入面氧化咗就判定人為
證據又冇,機能測試你又冇
(冇宣傳過,又冇客觀測試報告結果)
點知係咪部機本身有缺陷防水有問題
真係好嬲,到依家提起都重好罄

apple睇試水紙同機內有冇水漬銹漬氧化漬
水漬抹得甩或者淨係sim slot嗰張紅咗都仲可以鬆手啲
中機板機身嗰張或者另外兩種漬就包玩完

sony好係部機有問題佢真係會付責返
但係屌你老母tso成日都hea整
整完都係壞
要我上去幾次先冇事

Z5P整完無左指紋

S835 cpu
4k芒

相機同電贏已經差好多

電u11又唔係勁好多
相機最多勁係夜晚

應該咁講 夜晚都要高汁 買單反好過啦
其實我care xzp個rom 唔夠大 同用 ufs 2.0

利申 有部sony 無反

XZP係UFS 2.1黎

S835 cpu
4k芒

相機同電贏已經差好多

電u11又唔係勁好多
相機最多勁係夜晚

咁公道講句 sony xzp個mon真心靚既,睇d介紹片真心吸引人。

但係相機有待改進,我明sony想用新科技係手機到,例如xz,多左粒白平衡感測器

今次有960fps slow motion. 但出黎比人話多noise 同 用既時候放大左,結果變到難用。

如果係咁不如回歸基本,加翻個ois ,降落1200萬像素,雙鏡頭(wide /tele). 做好基本野先, 夜拍,日拍,細節,white balance , 影相速度 ,全部項目都要打低對手。

當初平井一夫點樣帶起ps3翻生!? 咪又係回歸基本,重新定義ps3做遊戲機,做d方便用家 同用家鍾意既野,好野自然有人買架啦

一開始PS3用cell就已經先天殘障啦
縮短個期換代對自己之後發展同開發商都有利喎
結果就係PS4打到XB1仆街
話HW嘅上咗水未

潛撚左喇
我大大話話用左咁多代sony
屌又屌足咁多代佢夠我熟悉咩

戇鳩, HW有問題都可以用SW改囉

sony到目前都無講係邊一邊有問題, 只係話sw可以改返炸, 戇撚鳩鳩咁

戇撚鳩鳩咁你邊位呀
我信人地工程師都唔撚信你喇

人地無講係SW問題定係HW問題呀戇撚鳩鳩

Thank you all for highlighting this. I received information today that this will be fixed in a later software version.
sw呀傻鳩,你讀左咁多書都唔識睇咩

你果然係戇撚鳩鳩, 上少少已經講過HW問題可以用SW用改
話HW嘅上咗水未

潛撚左喇

sony到目前都無講係邊一邊有問題, 只係話sw可以改返炸, 戇撚鳩鳩咁

戇撚鳩鳩咁你邊位呀

software解決到嘅就係software問題姐係就算hardware有影響只係hardware variance,可以較,而唔係fault,例如光點死點死CPU等等

紅字唔係必然, failed!
話HW嘅上咗水未

潛撚左喇

戇撚鳩鳩咁你邊位呀

Thank you all for highlighting this. I received information today that this will be fixed in a later software version.

你講我就信呀,你係工程師咩
都戇撚鳩鳩
話HW嘅上咗水未

潛撚左喇

戇撚鳩鳩咁你邊位呀

你講我就信呀,你係工程師咩
都戇撚鳩鳩

戇撚鳩鳩

電u11又唔係勁好多
相機最多勁係夜晚

請問ps3生命週期應該有幾多?
巴打你點推論,求指教

ps2 年代你有幾可見到 同一隻game又有 ps版 又有 ps2 版?

而家就係好多game又有ps3 版又有ps 4版

btw家用遊戲機生命都就完

來緊一係手遊 一係就係switch個種萬能型

哦,仲諗住ps3玩咗咁多年乜都夠皮先出PS4
https://unwire.hk/2017/06/20/jdi-announces-mass-production-of-full-active-display/mobile-phone/
如果係真sony幾時先會出到

下年9月差唔多
灰你睇下要sony上4gb ram 都咁艱難
https://unwire.hk/2017/06/20/jdi-announces-mass-production-of-full-active-display/mobile-phone/

下年9月差唔多

可能生性啲下年春季呢

下年9月差唔多

可能生性啲下年春季呢

IFA 2017就算啦 OIS都未必有
Xa1 2000蚊 抵唔抵屌

抵 如果你覺得mtk接受到
xzp 日日idle都食18%~25%電係咪正常?

xzp 日日idle都食18%~25%電係咪正常?

你點計

S835 cpu
4k芒

相機同電贏已經差好多

電u11又唔係勁好多
相機最多勁係夜晚

應該咁講 夜晚都要高汁 買單反好過啦
其實我care xzp個rom 唔夠大 同用 ufs 2.0

利申 有部sony 無反

XZP係UFS 2.1黎

原來官方係blog度講用2.1

抵 如果你覺得mtk接受到

Ultra 抵屌d
好想出xzp
睇片白線問題係咪一定有,會fix?
係睇4k先有定一般720都有
打機會唔會有
求各用家解答
好想出xzp
打機會唔會有
求各用家解答

打機用app唔會有
黎緊會出更新解決,但唔好預咁快有
Re: XZ Premium When watching a movie, the white line suddenly flashes at the bottom left of the scre

Hi everyone,

I'm sorry for any inconvenience this causes until then.

- Official Sony Xperia Support Staff
好想出xzp
打機會唔會有
求各用家解答

我睇4k同720p都無事
好想出xzp
打機會唔會有
求各用家解答

打機用app唔會有
黎緊會出更新解決,但唔好預咁快有
Re: XZ Premium When watching a movie, the white line suddenly flashes at the bottom left of the scre

Hi everyone,

I'm sorry for any inconvenience this causes until then.

- Official Sony Xperia Support Staff

香港更新好似出快咗
xzp有冇接受到嘅mon貼用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞