Nikon 討論/貼圖區(18)Z9同新鏡開始派貨 最好嘅聖誕禮物

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
唔該晒師兄🙏
2.5kg諗到都興奮

384/556係邊支
300 f4 pf同500 f5.6 pf
佢呢支個設計同支廠七工匠35mm 1.2二代完全一樣
係多咗塊超低色散鏡片
想請教下24-70/2.8 同新個支28-75/2.8 點解個價差咁遠既?
好似之前搞過?
支24-70個光學質素高過28-75好多
你search下2隻鏡既構造同用既鏡片就知
24-70 係頂級嘅大三元

28-75只係俾你體驗下咩叫做大光圈
水貨仲抵
想問下p1000下一代有冇消息話會幾時出
想出p950或者p1000玩下
如果上到1500mm樓上係咪p1000好啲
有冇諗過係7工抄人😂😂😂
係咪富士mount嗰支?睇review嗰支嘛嘛地,勝在夠細支
都應該係呢啲鏡設計多數都差唔多 係我錯咗
不過呢啲設計真係睇佢啲coating俾幾多料落去同幾錢
首先要有貨賣
我都留意咗好耐

p1000暫時無講再出新一代
呢個可以zoom 得比p950 多d , 但都幾重幾大部

有貨我會想買p950
想入zfc
夠輕,出街行山旅行影下相
想問邊到買好,3陽4寶?
去返特約經銷商買啦
宜家有smallrig grip送 又有得換皮

http://www.nikon.com.hk/tc_HK/about/events_and_promotions/20220125-zfc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞