Nikon 討論/貼圖區(18)Z9同新鏡開始派貨 最好嘅聖誕禮物

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
外國網友眼利,睇得出好似係 photoshop 過
準備入手z70-200 f2.8
想問下大家, 應該加邊款filter?
定係普通買塊平既, 做protector算?
一律建議Nikon arcrest/打真軍
有冇好使、抵屌嘅 cfexpress type b card reader 推薦?
想問吓如果買Nikon水貨,
日後有問題嘅話,可唔可以拎返去香港Nikon維修中心俾佢檢查同維修?
可以 都係照俾返檢查同維修費
既然水貨同行貨 Nikon HK 都會整,行貨嘅優勢在於檢查同維修費會平 D?
係 但我未試過係1年保內出過事
想問吓D850影人像係唔係好黃?
定係可以用後製執返正常?
有冇用家分享吓
無保 應該都照比檢查費 + 維修費 ?

平時有保 慳番個check 費

有壞野都係照計錢

BTW 支水貨 都係一河之隔
一河之隔好似同一個保修區 應該同行一樣
一陣出街買支mc 50

好似105 正啲
但平日影食物50好啲
用法唔同,支持買哂兩支
聽呢度啲ching介紹,去咗日亞撳咗支105 micro 希望快啲送到
未計運費,10萬零6千yen咋
嗰日去咗星際問要訂仲要正價
屌,佢支40f2 仲未出到貨
你唔講我差d唔記得自己訂左
Z9 firmware ver 1.11 已出
https://downloadcenter.nikonimglib.com/en/download/fw/436.html

Fixed typos in the names of some items in Group a (Focus) of the CUSTOM SETTINGS MENU in some languages.

係?
2代機肯更新未
感覺上Mc-50 個AF 好渣
用開大三元有啲唔慣
可能等到六月前都唔知有冇
加上本身微距鏡對焦都會慢過普通鏡少少
仲諗住下次買佢,攞嚟當普通50 mm用

支微距鏡Amazon就大把貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞