Nikon 討論/貼圖區(18)Z9同新鏡開始派貨 最好嘅聖誕禮物

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
你而家先落,會快得過你香港個邊咩
我睇你香港個邊都好似排得幾前?
10月底 X成 落咗行貨訂,到今日都未有貨。聽聞百記今個月頭又返咗幾十隻。咁百記拎到貨,X成又會冇貨拎?
上 facebook 見 US 嗰邊開箱、返貨密過 HK,所以咪試吓拎到水貨會唔會快過行貨
10 月底發佈完第二日下晝就 9 衝去 X成 落咗行貨訂,到今時今日都未有拎到貨、又唔知前面有幾多張 order
有冇可能一間返到幾十部咁多呀
美國嗰邊多人開箱因為多人買啫
不過你都可以照試 最多咪放返出去/cancel單
你嗰一個 keep 兩部機嘅 option 同埋 keep 行放走水 嘅 vote 勢均力敵,好難做決定
半價幫你keep住部水
why not both
雙機出動慳換鏡時間
唔記得係邊度睇話雙城、天嗰邊訂仲遲過喺canon Fever度攞
dklm我28/10 b&h訂家下都未有 係咪on9
終於得閒睇完
ISO表現嗰度反而真係差咗少少

同你一樣,10 月底落旺角店舖訂,到今日都冇貨
咁公平啲講 唔計nps/kol其實到宜家z9好似淨係派過一批貨出街 宜家冇好正常
特別你落香港啲舖訂嘅 10月尾已經算好遲先訂
想問下
部機電池位隻門係唔係無彈弓
要㩒制再自己拉開?
thanks
利申 z7ii
汲取今次教訓,如果下次見到有新嘢啱 + rumor 出嗰時,我會盲衝去落訂
可能嚟緊呢批有呢睇rumor話美國2月10-15有批貨出
冇彈弓 拉咗制企返正部機隻門就會自己跌落嚟
可能因為裝直倒要拆隻門出嚟所以冇整到彈弓
thx
Z7 II firmware ver. 1.31 今日出咗
Wow what’s updated?
Improved the accuracy of autofocus with poorly-lit subjects in photo mode when Single AF was selected for Focus mode.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/en/download/fw/435.html

已改進 對焦模式 選為 單次 AF 時在相片模式下對光線不足的主體進行自動對焦的準確性。

少少改善 仲未有1代機嗰種大更新
到支嘢好普通既G鏡咁
睇相又幾普通
疫情期間冇得試
琴晚拎番支2470 時佢地講
https://www.nikon-image.com/products/nikkor/zmount/nikkor_z_400mm_f28_tc_vr_s/spec.html
新摩打新coating
有埋1.4先2950g

不過冇錢玩唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞