Nikon 討論/貼圖區(18)Z9同新鏡開始派貨 最好嘅聖誕禮物

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
唔通局我買支廠
新手想問 active-Dlighting有咩缺點
多noise (?)
咩情景唔啱用
同埋點解我開唔到HDR嘅
利申z50
https://onlinemanual.nikonimglib.com/z50/en/09_menu_guide_03_30.html
It cannot be combined with some camera features, including NEF (RAW) or NEF (RAW)+ image quality settings, flash photography, bracketing, multiple exposure, shutter speeds of Bulb and Time, or interval timer, or time-lapse recording.
我影raw即係唔會影到HDR 唔該巴打
上次去比訂都有見到現貨阿
係,當然要推返人買 S 同 C 記。α1 連寫 RAW 有 30 張、R1 又有眼控對焦,用 Nikon 嘅我真係自慚形愧
人地C記部新機有埋風扇,散熱實好啦,nikon真係汁得
Where
“汁”
https://youtu.be/E7Fmoc1UETo

面對現實,唔好再FF嗰種級數嘅單反機,有後繼機

D6、D850、D780 應該都會係末代機種
天腸
新手唔係好識 姐係邊度
星際1樓
見到現貨唔等於可以正價買
好多時都要搭骨先肯賣比你
上次問過一間要搭部水貨zfc先肯賣鏡
反正我買Z9,搭咪搭
係搭舊
訂左啦,唔洗食骨
希望你拎 Z9 時唔會俾人 sell 加呢樣、加嗰樣
咁又唔擔心,大不了入埋支mc105
叫得骨邊有得揀要乜
仲要105mc呢啲缺咗咁耐貨近排先貨源足返少少嘅鏡
見到大大支現貨既我真係唔覺佢缺貨
希望估中:枝 Z MC 105mm 會係 Amazon 上尾FC 送
鏡頭買水貨其實係咪都okay? 不論原廠或副廠
真心想補返枝大光圈標準鏡
去星際買二手嘅話可唔可以再講少少個價?
唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞