Nikon 討論/貼圖區(18)Z9同新鏡開始派貨 最好嘅聖誕禮物

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
我覺得 viltrox 都襯 如果接受到大陸鏡
或者 sigma 18-50 都ok 睇 dcfever 條片
18-140 轉左新鏡 design language 其實插落zfc 都還好 無40/2 個啲鏡咁柒
有無師兄而家先去訂Z9, 有無話要等到幾時先派到貨?
想trade 走部好殘嘅D850🤣
部z5水貨升晒價
本身諗住入部玩下

支1430又係
之前 Nikon Japan 有講過 Z9 月產 3,500 部。
如果你而家去 order,分分鐘要等到出年年底,甚至 2023 年先拎到貨,除非 Nikon 增產 + 晶片供應問題突然解決到
未試過買樣野
要等一年先到手
等得嚟、拎到部機,嗰時已經有 firmware update

こちらの商品の次回入荷は2022年10月上旬頃を予定しております。

下年嘅聖誕禮物
記得Nikon好似有話過會開多條生產線,但係講緊幾個禮拜前都40000張訂單,即使開多條線,你依家先訂都應該唔快得去邊
衣家連 D780 呢啲無人問津既單反水貨價都升返
好彩一個月前決定唔等z7iii買咗z7ii,如果唔係依家應該又係買唔到
等 8
8 應該快過 7iii
而家周圍都係炒價, 5萬9
痴L線
早排係星際執左部z7ii 二手
其實應該出7 3唔會出z8啦
出得嚟咪又係要食炒價,唔埋唔係z7ii跌穿20000我都唔會買
所以應該用住 z6ii 等 z8
無必要上 7II
18-140 z 支鏡連LENS HOOD都唔比埋你
有無咁撚慳
想配返個HOOD都唔知要係邊到買 痴撚線
我本身要高像素影product印海報,買z6ii嚟做乜
要等z8/z7iii嘅用家,除咗價錢之外我諗唔到咩原因會用z6ii頂住先而唔買z7ii
Z mount 鏡會否炒得起
B&H 改左status, Z9 寫住coming soon,
似係黎緊又有貨

去呢度買係咪即係水貨, 無保養啊?
之前係寫15號ship
前排改左做coming soon
佢無限接訂,你而家先訂可能2024 先拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞