Nikon 討論/貼圖區(18)Z9同新鏡開始派貨 最好嘅聖誕禮物

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
應該得既
標準50mm大光圈1.2同1.8其實都正
不過1.2就真係完美體驗到佢可以有幾任性
副廠既話七工匠支0.95幾抵玩
但手動對焦就唔係人人喜歡
我自己就覺得搞唔掂😅
睇錯左,7工匠果支50mm 0.95好似apsc黎🙈
我係apsc 我用緊z50
咁掂丫,果支好玩
50 crop左75太大
1516緊 七工匠支35定Viltrox 33
七工匠就買二手 Viltrox就水貨
點解唔揀Z35 1.8?

路過求其影
Nikon Z5
Nikon AF Zoom-Nikkor 28-200mm f/3.5-5.6G IF-ED
唔知點解,我即時諗起長輩圖
因為長輩圖多數用菊或者蓮做背景,認同請分享

想買z7ii, 想請問下有無鋪頭有水貨機買又唔會charge信用卡個1 %?
應該難啲 通常唔收信用卡charge嗰啲都係百記嗰類大舖 嗰啲好似唔做水
日森有 Z MC 105mm 存貨但係又唔寄出,搞乜?
佢有預計送貨日,呢家DHL貨期好似有D緊張,我估佢地要計啱數先出貨
枝 Z MC 105mm 日森焗死你要揀普通速度送,冇 DHL 可以揀
各位Ching邊到訂Z9好?等幾耐倒有貨?
- 都係去大舗頭落訂,例如:肥花,雙成。
- 而家落訂要預等大概一年先收到貨 (全球都唔夠貨派);聽聞有 d 舗頭已經唔收 order,因為都唔知幾時返到貨。
- 最近一次派貨係今年 1 月中,派緊上年 10 月底收嘅 orders (HK market) / 上年 11 到 12 月咁上下嘅 non-NPS orders (US market)。
轉mount 一陣卡咗個mount 又維修
影貓最好70-200
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞