買電視機 / 換電視機 集中討論區 (65)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

岩岩呀澤上黎裝機X95J 十分唔錯!

師傅有好傾
恭喜巴打
下次要換75吋

不過原來貴咁撚多
過四五年,個價可能抵左~~
恭喜
我都希望我有日放到65“
正呀! 重要唔要安Soundbar呢?
其實唔知近年有冇改善但以前播ts好L麻煩。你預由電視直播解碼真係會吃力少少,但GTV應該夠力既
Apple TV eARC 出兩隻HomePod
同埋度門唔隔音,開40% 出面卡好嘈
各位ching 上年買左部55x90H
但我岩岩買左部xbx
佢話電視support唔到4k120
同埋點樣upgrade 個software
我上埋大陸官網down完插入電視都冇反應
求教
55X9000H係咪行貨?
唔係 水貨黎
不過唔係盛澤到買
用電視入面既系統更新
佢係話我已經最新
我上大陸官網睇就話上埋an10.0
但我就an9.0
唔該晒ching先
我直情一模一樣咁做
係插入電視冇佢講彈出黎果堆野
試下插唔同USB頭
都係零反應
試下成部機重設
apple tv 4k 42吋左右 邊部電視好
Sony KD-43X85J
$7080
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
8. 光度550nits
同LG有咩唔同
想買LG有以下

LG 43NANO76CPA
$5750
1. 50hz NANOCELL IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光偏灰, 可視角好
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*3, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
樓主你覺得我等唔待black friday/雙11好
香港唔會減價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞