買電視機 / 換電視機 集中討論區 (65)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
如果上到25000呢🙏🙏
巴打/絲打你主打電視定SOUNDBAR??

25K BUDGET:
比X85J再高一級
1. 用左最新2021年人工認知影像處理器
2. 多左分區控光, 令黑位更黑, 白位更白
3. 光度高左30-40%左右
4. 多2個高音喇叭
5. 日本組裝

Sony XR-65X90J
$22450
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 32分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
9. 光度780nits
10. 日本制

SOUNDBAR:
DENON DHT-S216 $1980
YAMAHA YAS-209 $2680
電視為主🙏🙏🙏
感激step巴
另外想問下係咪買完電視再揾你推介個間去裝?
唔需要, 行貨電視有原廠師傅上門安裝, 不過如果要掛牆就要買埋原廠架, 否則原廠師傅就唔會幫你上牆

1. 你需要掛牆?
要🙏
你買完電視:
方案1. 行貨電視有原廠師傅上門安裝, 你可以叫佢坐檯安裝, 再搵盛澤幫你用NB架上牆

方案2. 行貨電視有原廠師傅上門安裝, 你可以買埋原廠固定架$990, 叫原廠師傅上牆

無論用邊一個方法, 都唔好自己開箱, 要等原廠師傅上門開箱CHECK機
感謝step巴
Step巴,搵埋倉底哦2.0 usb
直接插入我都係冇反應
仲有冇咩方法推介
聽日再算啦,瞓覺了
50吋電視想掛牆,應該離地幾高好?
梳化前端離電視得1.3m。
想問43” 係咪x85j 不二之選?
Step巴請問如果48至50吋,LG 48A1PCA 定 Sony 50X85J 邊個會好啲?🙏
同問 用黎打ps5 Netflix 房用
痴線 萬5連稅買部75 吋 唔怪之得啲鬼佬唔出門
睇你,梳化高度都有影響,仲要睇地櫃size
筆值
仲要係大肥佬
梳化我諗坐埋落去40cm左右,我高180。

電視櫃準備訂造,就係煩緊電視掛幾高好,個櫃就番電視
你掛牆?如果係你睇你裝修分佈就ok啦,幾高不嬲都冇一個標準,你仲要1.3米坐坐地下打機得50cm都係要抬頭
係掛牆。
我怕會睇得唔舒服,其實坐係度眼應該同電視頂部水平好,定係同電視中心點水平好。
問我既話我簡中心
我覺得以罪大嚟講
43-55吋係佢地主力賣香港
近年先開始多人買65吋
所以43-65都算跟住日本價 (美國同大陸價係唔同)

75吋同85吋就其實唔多人買 (你送比我都無位放)
無人買要責貨,當然唔入,唔入貨就跟手貴亦唔會減.....
當然中心
個電視咁大,望頂咪成日要向下望電視囉

你坐低個眼住高度,大約再計返電視大細通常師傅要幫你掛咁高
YES
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞