買電視機 / 換電視機 集中討論區 (65)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
完全唔同level喎,HZ1000H秒殺

不過買OLED要留意使用習慣, OLED最怕有物件長期停留係畫面同一位置, 如果成日長時間睇新聞台, 財經台, 賽馬台, 長時間打機(同一隻GAME), 就唔建議買OLED電視
$12000 屋企人有員工優惠
Step巴,跟晒你講做都搞唔掂
點解既 唔係留痕嘛
???
有冇USB 2.0 手指試
Sorry係烙印
謝謝,巴打 想請教下
水貨Q600A 同行貨有無分別?
同埋配9100s 係咪要拉電比後置喇叭出聲
燒印
但燒印係咪好明顯 嚴重影響觀感?
同埋5年保一見到呢個問題係咪可以即換?
使用問題應該咩保養都唔包,如果唔係個個買pan記日日煲新聞台4年零9個月換機
屋企間唔中睇新聞 所以唔適合用oled?
同埋新聞應該都會轉畫面喎 點解又會有呢個問題
其實唔會,我覺得所謂長期係6到8個鐘淨煲

食2飯睇兩個鐘2個d唔算,食完飯已經轉台打下機就冇事
logo
嚴唔嚴重,睇你點睇

網上都幾多圖同網站會講
有D用家 (比如電視台或者飯堂之類) 會一日都係同一個台唔會轉
咁下面個LOGO就會咁
其實一般用家係唔會
只係"會" 有呢個機會,提一下免得一陣有其他人會話屌用左幾年有印,OLED係垃圾咁
所以上面12k有oled既行貨巴打要睇價錢做人

我地水貨c1 a80j講緊最平都要11k,12k
你12k行貨已經係一大賣點,但要接受少少trade off就係如果死煲爛煲新聞台有燒印就唔好話oled廢之類
我下次換機先OLED
8K OLED 8K LCD
Step巴 想請教下43吋6-7k既話,
X85J 同Q60A邊隻比較好? 會睇波/玩ps4/睇netflix

之前去大舖睇過x85j
兩者有比較之下唔係好清 但sony冇理由會咁樣 想問下其實邊部好d
X85J
好的
但睇demo x85j濛過q60a好多係咪唔正常?
設定問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞