買電視機 / 換電視機 集中討論區 (65)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

咁唔駛買USB HDD
小小後悔Sogo買電視要2000惠康coupon而唔拎1800減價。機未收到無barcode要一個月內搵CS攪番個mysony account登記先有
我諗都唔諗,直接減機價,要換已經麻鬼煩
如果送個耳筒要另外拎,我可能唔拎添
不過CS 算ok, 搵番我n年前既舊account, 入左機。
咁之後都包收到果2000蚊啵

200蚊夠買幾罐午餐肉了
機未到手?
要個BARCODE再上去銅鑼灣換
重裝修緊嘛。所以過兩日收到NS7都無地方試
NS7
燒廢券
見sogo 今期有特價想買48-50吋電視連裝上電視櫃,想問下Samsung 同Sony 之間揀有無推介? 一萬蚊樓下不過當然平D 好D ,Thanks~
Sony KD-50X85J
$8500
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
8. 光度550nits
感謝巴打先,我見avlife 賣85J 要9680,加埋安裝費應該過左一萬小小,想問下80J 同85J 其實爭幾遠買唔買得過? 定係買80J 不如買其他Brand?
其實睇頭post已經知道分別,夠budget最好上X90J添

1. 100Hz 面板
2. HDMI 2.1
3. 光度差30-40%

另外座枱安裝一向都係原廠師傅負責,免費,你要掛牆一係買原廠架,一係搵其他鋪頭買NB架安裝,原廠師傅只會用原廠架
AVlife要問sales拎折實價,網上個價係官方價,去到問Sales 9成平D
想問下買nb 架連安裝有無話係邊間買好?
盛澤影音,睇尺寸,55" $680起,NB架連上門安裝
岩岩我都問左佢地但要55吋以上先有, 50吋nb架想問有無邊間好?
thanks 佢都搵返我講返, 唔該晒你
you are welcome, 幫到你就好
50真係建議唔好為咗慳少少 上x90j
想問下Samsung 55QX2A同Samsung 55Q70A有咩分別?!
簡介到寫Samsung 55QX2A規格同Q70A完全一樣但價錢差一千左右
型號名有分別,硬件一樣

本身QX2A係大陸特定渠道銷售,後尾批發都出到貨,所以就有得賣

55"價錢有差別,65"就一樣

是咪hea鳩我?
當然,其實4K120 firmware今年年初已經有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞