買電視機 / 換電視機 集中討論區 (65)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
咁巴打滿意嗎?
一條線?
X90j 出新firmware 支持ps5 perfect
正啦索屁做得好
明白 咁總括而言 呢部萬二蚊你建唔建議買
LG 50up7800 vs Samsung 50au8000

唔睇錢邊個好d?
好 唔該晒step巴
會買x85j
AU8000
SONY SRS-NS7 簡單report

幾輕身,條頸無咩負擔
用喺非BRAVIA XR電視上就等於將電視本身個X-balanced speaker掛左上身嘅感覺
低音唔好預會揼心口咁,叫做好過X85J本身嘅speaker啦
Delay都可接受,對到口形。只要唔係用嚟玩音樂節奏類嘅game都唔會好覺

適合深夜想有返啲音量睇戲打機而又唔想打擾到屋企人嘅人
相同價位下,家用用途要我喺頭戴式嘅1000XM4同埋呢隻NS7之間我都會選擇呢隻
除非你屋企日常嘈到好似地盤咁要ANC,如果唔係絕對係呢隻舒適好多

至於呢隻野最煞食嘅Dolby Atmos我就試唔到喇,因為要求有XR處理器嘅BRAVIA
煩請選購Sony A90J
我最後大絕就係開返個83台出嚟
咁又唔好
同埋廳本身有真嘅Atmos, 唔洗模擬

我想罪大出49”以下嘅XR多啲
但之前有人講過好似仲衰左
上年的好機之一
我覺得睇用處
睇戲唔介意無新端子,無問題啦
正!等下有冇行先
呢隻行水無分別
因為個transmitter係經電視嘅USB攞電, 一個插蘇都無
除左保養,行貨可能只係改返個voice guide做英文(呢隻唔同SONY啲無線耳機,我喺隻headphones app度都搵唔到可以轉語言)

要偷運入屋,但呢個月好窮
如果唔打機,只係睇電視,電影,用來上youtube 睇片聽歌,netfilx.
三星既50吋au8000 , 定sony 既50吋80J
邊個會好d , 畫質,音響,反應,性價比,等等🙏🙏🙏
50X80J
咁都係..... 好大引誘~~~
坑呀坑
其實我係試過罪大有另一款BT耳機出現不知名的錯誤
同一問題一年比我換左4次機.....
所以有D驚佢D無保養......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞