買電視機 / 換電視機 集中討論區 (65)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
睇咩多?用途
43X85J係最好了
仲要諗埋如果張梳化係廢人梳化你會攤左係度睇,仰視角度都唔可以太誇張
本身用49吋Lg UJ6300,成日Wi-Fi 斷線上唔到網,依家出現橫線閃爍
想換部平平地4千budget比屋企人睇Netflix,youtube同可以裝到藍色viutv app(Android), 49-50吋有咩推介?
當然最好耐用順,其他野冇咩要求有咩推介thx
4千Budget買50"電視不用想

Panasonic TH-50JX700H
$4980
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 5年保養
4. HDMI 2.0*3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. USB HDD 錄影
9. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
用途如下:電視 (佔50%時間) 睇波(20%) Youtube (15%) Netflix/電影 (15%)
Sony 50X85J
Panasonic好似裝唔到藍色viutv app🤔
TCL and 海信點睇?
Android TV點解裝唔到

大陸機冇興趣研究
唔洗咁新,有冇d 2019/2020型號推介?
2020年機早已下架買唔到,又想中伏買2手機?陳列機?積木機?

要平買大陸牌子,我沒有研究沒有推介

Sharp 聲寶 50" 4K UHD Android TV 4T-C50BK1X
$4380 平霸之選
唔該晒Step巴
另外都想知咩用途先會揀LG 48A1PCA?
主要睇YouTube, Netflix

不過LG A1都只是最入門既OLED, 得50HZ Panel, 一般都係建議買C1

A1基本係連登冇咩點推薦過
睇電視台基本係浪費了OLED
你USB入面是但放D圖,睇下電視讀唔讀到
3.0同2.0都有
如果放相片,電視讀唔讀到?
得 直頭開過黎睇
會唔會啲水貨鋪做過手腳黎?
唔知, 不過我見POST76果邊有人X90J用USB都係更新唔到
我今日DAY OFF, 可能下午去盛澤試下幫佢地D X90J, A90J, X95J, X85J更新
麻煩晒 等你消息
最壞情況都係換主板, 應該幾百元就可以
我張單寫有三年保 我都問問間鋪先
突然想問下
我用PANASONIC電視
USB HDD錄電視節目可唔可以我一邊睇緊A台但佢錄B台?
無USB HDD想問清楚D先
SONY X80J/X85J/X90J/X95J/A80J/A90J/Z9J於11月10日出了新FIRMWARE更新, 正式加入VRR支援, 獨家PS5 AUTO HDR MODE功能, 各位心急既可以用USB更新
之前有個SALES話係唔得
如今代無變即係一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞