買電視機 / 換電視機 集中討論區 (65)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
1. 三部14000-16000..想盡量推啲budget落廳個部 都係睇呢部多
2. 主房 43寸,客房3尺單人床係咪買38寸?32寸好似太細
唔好話水貨 房個兩部二手貨我都收貨
飛廣告youtube點裝?
smart tube

香港人電視個度有code
唔該Step巴, 求神拜佛唔好有死點
AVoutlet賣行貨的
又話試唔到ATMOS又唔無4K等等,咩都有,REDDIT都有講
不過唔知啦,又唔急睇
可能係個APPS未搞掂掛
而家興推出黎比大家幫手debug
無咩要睇住XDD
等家中個件考完期末放假先
費事佢心散
考完就準備放假
咁同JX800H比呢?定差唔多因為我見差幾舊
放假日日係家煲咩都好,
話之佢返睇100次叻IT糕又好,
自己睇8964個司機又好
唔理佢........ 一個星期咁多XDDD
有以下方案, 3部一起買盛澤可以再平D

方案1:
Samsung 65Q80T 水機 (盛澤)
$9780
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度750nits

SAMSUNG 43NU7100 (盛澤2手, 已換背光燈翻新)
$2900 X 2
1. 50HZ VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有ARC, 可以回傳音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0*3
6. 光度280nits

---------------------------------------------------------------------------------------------
方案2:
Samsung 65Q80T 水機 (盛澤)
$9780
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度750nits

TCL 43P725 行貨全新 (盛澤)
$3330 X 2
1. 50hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. ANDROID TV 系統, 多APP
4. 有ARC, 可以回傳音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.1 支援ALLM ONLY, 唔支援4K120, VRR
Panasonic TH-49JX800H賣緊$7580喎巴打~唔係差幾百元
冇野, 我打錯左
49JX800H當然比較好
JX800H光D, 色彩上比較好, 不過黑位比較差
JX700H暗D, 色彩上比較差, 不過黑位比較好
咁佢可以平幾多?
唔知道, AVOUTLET個價=price.com個價
大鋪價冇人會知, 要自己問
用緊panasonic GX800H
想問巴打們知唔知會唔會有disney+既app
自己搵到了
如果梳化距離牆2米到55寸係咪太大?
不是
我2部都自動裝左...........
岩岩裝左apk係水貨X90J , 試左揀User果時出問題,會彈app
Sony x85j 有冇4k?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞