買電視機 / 換電視機 集中討論區 (65)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
姐係你用我上面條link,你咩機,行Linux os個堆冇得搞
X85
你咩電視
X85
用我上面條link插手指
X85J?

GOOGLE TV想搵番GOOGLE PLAY STORE方法:

遙控器

編輯>搵Google Play Store個格出黎剔左佢
Thanks 兩位巴打
恭喜巴打, 又多1個選擇, CCTVB遲早收皮
Samsung 65Q80T 水機
$97XX
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度750nits
房買部samsung M7
水貨amazon都係354usd
好過你買雜牌smart tv
如果想買43吋電視擺房,睇下youtube / netflix ,有咩平價推介
budget 想4000左右 ,始終未必成日睇
如果淨係睇電影,直上oled,我基本上同你同case,淨係youtube,netflix,e家多埋迪迪尼,簡得65吋你再有限筆值都少唔過7,8000,簡清楚,爭少少冇理由唔上
巴打人地新居入伙, 冇咁多BUDGET, 請體諒一下人地, 唔好迫人~
65" OLED唔平呀巴打~
水貨都唔係平
唔是迫佢呀,叫佢諗清楚咋,如果係我我寧願一排唔睇電視儲下先買
就係買到咁大,先要諗清楚,帶唔走又難脫手
水貨C1
失血過多~
今日收機, 聽日SONY上門開箱; 自己要返工無得係現場捉住師傅試
請問Step巴, 返到去自己試機除咗試Wifi, 遙控器, 換下台啲基本功能之外, 有無乜野要準備定黎試?
COLOR TEST睇下有冇死點, 光點, 左右顏色唔均勻
https://www.youtube.com/watch?v=JeQuelXsUYA

想問
1. NVIDIA SHIELD貴"chromecast with g tv"幾倍, 但可以玩埋GEFORCE NOW, 唔知有冇人用過知佢有乜伏位?
2. xbox series s有冇簡單UI mode, 可以平時比老人家當tv開netflix, d+睇?
我都想等black friday買部SHIELD TV PRO
SHIELD多埋打機功能,又唔同CHROMECAST當係一個ANDROID附加器咁用
價錢差一截好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞