買電視機 / 換電視機 集中討論區 (65)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
1000蚊訂,唉 真係好灰
1. 咩尺寸?
1000蚊當買教訓啦
所以我先咁想up 本身都係諗住買呢個功能
雖然我最後買左xbx
果間鋪唔會就係HKTVC嘛 (香港XX城)?
咁4K120+VRR都有用的, XBX都可以用VRR+4K120
1000.... 一係日日落去同佢嘈,話佢呃人,仲要好大聲拍晒佢片咁
再報定海關同消委會

一係就..... 豪左佢算

幾大尺吋?
呢幾日裝咗, 好正, 推介
謝提醒,尋日開電視好似自動更新咗
ENJOY~
1. 希望巴打正常收到機
2. 如果嫌個大陸版遙控難用, 盛澤影音有代用遙控可以買, 不貴
3. 如果嫌個大陸版介面難用, 可以聯絡盛澤上門幫你安裝另一易用既介面, Netflix, Youtube都可以幫你裝埋, 不過當然要收費, 詳細你有需要先WHATSAPP問佢地
4. 可以買個chromecast with google tv ($500)去解決冇GOOGLE問題
5. 有問題可以上黎問我地, 連登有愛~
最驚就係1000係個開始,之後黎部鬼機就有排煩
多謝同嗰邊傾咗退一半訂,當係買個教訓。我有少少行貨情意結,接受唔到部咁嘅嘢
1. 所以我點解唔係事但叫巴打去求其一間水貨買, 就係因為好多都良莠不齊
2. 當然唔係話盛澤最好, 但已經係相對幾好同老實
3. 我從來唔會迫任何巴打同邊間水貨鋪買, 佢地淘寶都可以, 佢地自己有選擇權, 我只係提供相對可信, 唔洗煩既一條龍渠道
4. 以往有D巴打收機驗收時有死點, 死HDMI問題, 盛澤都一律換機, 唔係間間做到, 好多都一大埋借口
係呀 所以決定唔要部機 退返一半訂。衰自己on9
恭喜巴打~

1. BUDGET?
2. 電視距離坐位幾遠?
3. 偏好SONY? 因為SAMSUNG/LG水貨沒有系統功能缺失, 系統完全同行貨一樣
心頭好都係x85j,應該會買返呢款。尺寸係43
43X85J都係好機, 係功能最齊既43"電視, 推薦去大鋪AVLIFE買, 細鋪可以去AVOUTLET買.

Sony KD-43X85J 行貨
$7080@AVOUTLET
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1*2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*2
8. 光度550nits
應該會去返Sogo買,如果佢全線Sony 電視都做呢個promotion ,再加HSBC 700回贈
有機會平過街價
都係放假上去問吓先
好,唔該晒你同各位巴打連登有愛係真的!
啱,買返行貨啦,無後悔。記住每間大舖都有300蚊超市券比你去Sony 拎
43X85J好似冇300蚊超市券WOR
有啊,我買前問過幾間,都有
謝謝巴打提供資訊~
我見官網冇寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞