買電視機 / 換電視機 集中討論區 (65)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我幫你問左盛澤

你可以whatsapp同聯絡盛澤,佢睇下點幫你
唔該晒step巴,我啱啱再reset多次個情況好似好啲
至少入ambient 唔會再閃一輪
不過就未試駁返d ps5 同xbox
我懷疑有機會hdmi有問題?(可能真係壞盒)
電視內置Netflix睇片有冇閃?
之前netflix閃既情況比較少
啱啱我播左10min暫時都未見有

reset前一定會閃既情況有:
1. 入game mode
2. xbox開機
3. xbox 玩fh5 入賽道個時同完賽道個時

ps5就試左過完動畫過場/fast travelling 就會閃
以上even我無開game mode有玩玩下佢都會閃

同埋啱啱rest電視出logo個下都有閃
我睇吓呢2晚再試多d睇吓點
不過都幾肯定可以cancel xbox送返去保養個方案先
啱啱試左入game mode都係一定閃
Netflix 換片個陣都閃左下,不過之後都未試到再閃
啱啱用z9s駁soundbar駁電視 睇左陣戲
都無啦啦閃左幾下
開機xbox轉hdmi source又係咁閃
聯絡盛澤影音

睇下需唔需要訂盒
xbox問題都無改善
我聽日搵盛澤問問先
我最驚換完盒都係解決唔到
盒唔貴,都係搏下,唔試唔知
唔該step巴
我聽日問問先
點睇Panasonic th-55hz1000h
點解我唔得
你試下將對耳機進入左pairing mode(白燈橙燈交替閃)先喺電視度撳配對新裝置

我試過喺電視度撳左配對新裝置先入pairing mode係搵唔到
今晚試
1. 幾錢?
2. 除左冇HDMI 2.1之外一, 其他OK, 畫質都係第一線
3. 5年保養夠長
請問今日雙11有邊度買電視有大優惠?想買65 Sony,謝謝大家
呢度係香港, 應該唔會有呢D PROMOTION
你啱,我尋日去太古咸片生命,佢話下次等聖誕後商場活動買1000送100
講起雙11,之前有巴打推既大陸HDMI cable,可唔可以俾多次個名?
魔獸?
好少lor
唔知係唔係,但都上去睇過下,Spec wise好似好勁又有乜乜國外認證,唔係綠聯果個級數喔
如果同SONY 55X85J 比邊部推薦D?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞