無比較無傷害 一人一件去到英國先知香港原來咁戇鳩嘅事

883 回覆
2229 Like 97 Dislike
屌你老母,香港慢就話到好差,英國慢就話公平好撚持平wo
豐儉由人
但你唔好用香港嘅價錢去比較
要expect大概係你香港1000M嘅價錢呢度做盡只可買到200-300M咁上吓
仲要通常唔興免installation fee

同埋佢哋有個死症係唔流行光籤入屋
你睇佢哋啲plan咩fiber嗰啲全部入屋嗰段其實都係用返電話線
有幾快心照
你習慣香港嘅速度只可幫襯Virgin
因為得佢先做到用電視網絡俾寬頻你同做到光籤速度
不過你間屋嗰區冇鋪Virgin就慘慘豬
問題係香港啲路實在太窄
外國啲路就算大城市都闊到隨時企響路中心都唔會阻到人
老實講
好少見鬼佬會買呢啲鐵路上蓋盤
就算九龍站個班都係公司租俾佢地當宿舍
係香港人同支那人先咁趨之若鶩
連登D傻西移民撚真係好on9
走左一定要踩到香港盡
香港啲人度縮同麻煩,外國無咁多怪獸家長又無咁多想跳鳩個aa 。所以先有對比

英國好好
走咗仲理香港都幾好笑,定又打國際線
不過好多連登仔都係無能力走,係度打飛機扮走咗

呢啲咪典型香港人囉
自己唔夠人好鬥唔過就排人
成班垃圾圍爐唔識進步
收單邊佣咪要劏爆租客囉
你老味成個POST都同香港比較
然後又話唔好同香港比較
留名
所以?
其實我想講係香港人口爆炸,
舒服行路心情都唔可以有
lm
同埋唔好話香港 我係英國識d日本仔都話英國好住過日本好多
佢地話日本太撚多潛規則要守 英國自由好多
一落地租屋都未必得,咪害人
人哋唔移都移左,緊係要踩到你盡先証明到自己決策英明。收單邊佣劏爆租客係先進,做野慢叫慢活,ok?
曬唔曬命係後話
有5千萬仲要上連登問已經有問題
連登咁多社會垃圾
社會賢達會問垃圾拎意見?點都講唔過去
仲未計成鳩日聽到d大陸仔講普通話
香港好多打工仔當正公司係自己有份咁
博老命瘋狂OT,中層又小爆D細
英國D員工真係WFC間公司夠鐘閃人,做錯就由鳩佢
啱,依家d 高官同議員,真係要弱智先可以做到,有自己思想或意見係不可能,真係香港嘅悲劇
30歲有五千萬既人,根本上唔會出現移左民就冇哂收入既問題。
咁撚低級既引戰
會唔會廢左d
咁計倫敦外圍d 租都唔係樓上巴打講到咁貴嘅
要重刷直接跳好過啦
窮閪去到英國都係窮閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞