無比較無傷害 一人一件去到英國先知香港原來咁戇鳩嘅事

883 回覆
2229 Like 97 Dislike
大西北已經狗也不屌
急凍
係香港人咁on9 死都要食新鮮雞姐
香港人喺香港=狗
百佳都有啦 $40-50
我成日買黎食.
正想講
喺香港班人住遠少少 行去搭鐵要10分鐘就狗也不屌 香港樓又貴又垃圾
去外國要坐1個鐘車先有超市 又話肯住遠啲其實可以住得好好
唔係唔支持移民撚
但連登啲移民撚真係特別on9唔係講笑 例如樓豬
去到一定吹撚到外國幾正幾好 香港幾差幾on9
但其實講嘅所謂好 有啲喺香港明明都有
香港嘅優點就講成缺點 外國嘅缺點就講成優點
仲要永遠拎外國最好嘅嘢去同香港最差嘅比
英國熱門地區租樓一樣貴撚到仆街 但就拎最平最遠嘅濕鳩樓嚟講
香港一樣有啲遠啲偏啲嘅樓要租好平又大 但係都要拎市區樓嚟講
不如話香港啲乞衣衣食住行差過英國啲有錢人啦 on99
美國都有收業主,仲要有限期租出,否則有時要賠錢(好似係)
唔知係咪二等
但ㄧ定唔會好似响香港咁成日被政府代表同埋擺上枱,話全體香港市民乜乜乜
呢邊其實都開始多珍奶
不過野食就一定香港好
3-4 pounds 到
香港都越嚟越貴
我又接受到
原來英國d細路3歲已經識講英文
個人品格問題…我喺香港都會咁做
二等公民都權投票,反映自己心聲
根本long commute就係弱智
全球都係
咁都有人吹奏
住英國出去食一餐都要就住就住晒撚氣
或者係幸運兒 突然之間有咁大筆錢呢?
唔洗起晒鋼既
用M&S黎做例子 香港個價真係好貴
我都覺得好奇怪 八-九千租400呎都未必有
錦綉花園都唔洗2000萬啦
講緊渣車出市區4 5個字咋
去元朗上水更加唔洗講,10分鐘內一定到
係香港係無飯煮婦
過到去好辛苦
你條賤種再開po水人過嚟咪多人囉屌 咪撚再吹奏英國啦 靜靜地贏唔撚得?
佢地會話去得外國要識自己煮明明香港人就係一個餐餐出去食嘅民族
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞