無比較無傷害 一人一件去到英國先知香港原來咁戇鳩嘅事

883 回覆
2229 Like 97 Dislike
其實係我咪我地教育有問題,唔小心撞到人佢地就no worry 我地係香港撞到人會望人望大家就行開
攞英國呢d 鄉下國家黎同香港比 有咩意思
環境不嬲外國好d 但係香港人移民要離開哂朋友屋企人最難頂啦

你話有家庭 有寄託 努力生活ge泉源 咁都好d
如果外國係二等公民
香港生存係賤民
地方大真係解決好多野
唔使人山人海
租金平啲
揸車唔驚塞
空氣好好多
個人住得大都心情好好多
呢啲人先冇野好輸
空氣好 無再鼻敏感發作 諗落都好神奇
所以窮人真係要移英
係喇知你嗰邊幸福啦 香港戇鳩啦 難為啲手足仲喺度坐緊 你就逐點喺度英國點好香港點戇鳩 都唔開一啲對香港有建設性嘅po 真係dllm
好撚中
我覺得主要係香港本身個環境。太迫太多競爭。加埋個撚屌政府,攪到人人都好燥。

不過,教育都關事。港英果期啲人好高質。回歸支那之後開劣化賤種化。以前英國人潛移默化咁開化你哋啲黃皮賤種,總算出到鄧蓮如David Tang呢啲高等華人。
而家你睇香港,直頭妖獸都市
鄉下國家
無英國你香港仲係南寶安咋屌你

人地要城市有倫敦Manchester. 要鄉交有Cornwall Southampton. 要海有Portsmouth.
你個爛鳩港除左人之外有條撚咩
都係做中國人好d
自私嘅嘢我哋識條鐵咩
8 9千港紙住到7 800呎新樓仲要連露台
想問下巴打係邊區
做乜咁多負皮
淨係識炒磚頭一種投資方法
英國上網貴唔貴?
我想開間咖啡鋪
鳩下鳩下過日子
香港生活太快
命都短幾年
不嬲都話係香港係生存唔係生活
當年本土橫行邊會接受依種踩港言論,宜家個網移民走難先係主流,倒轉就要踩到香港一文不值,究竟當年幾多人恥笑上一代走難民族再承諾一世留香港,宜家流亡海外就踩多幾腳

利申覺得講政策講自由都可以接受,但香港係大城市,台北同鄉下嘅分別,直接攞嚟同外國唔知邊啲地方做比較會失真,起碼講清楚邊度城市之間比較會好好多
去到外國仲痴唐人街咁抵你死啦
首陀羅
睇過啲移民post都話電子野貴,水電煤貴
五千萬香港都可以輕輕鬆鬆養埋老啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞