無比較無傷害 一人一件去到英國先知香港原來咁戇鳩嘅事

883 回覆
2229 Like 97 Dislike
香港唔駛中環都貴啦,同埋中環有幾多住宅呀?
如果對你嚟講仲停留係落街迫唔迫呢個問題上面已經唔洗諗太多,一定係去外國生活冇得輸
你覺得業主冇計埋呢條數
可能條傻閪買港股輸到傻撚左
佢爭取到乜呀傻鳩
爭取自己係英國退休?
NHS仲打算電子煙當戒煙藥俾prescription.
香港就有你無你一嘢ban鳩哂。
唉仲有咩好拗丫其實
已經唔講weed果d
香港d法例真係唔撚係講笑
路遙知馬力
真係捉蝨入米缸
其實可唔可以理解為其實唔係人哋外國啲野特別平,係香港啲野特別貴?
個問題係呢個po 話畀人聽自己喺英國幾幸福香港幾垃圾 有咩意思? 你走得都係因為你覺得香港垃圾 咁你都走咗 之後又講一個自己由細住到大嘅地方有幾垃圾有咩用? 我情願你教人哋移咗民嘅人點樣早啲適應 都好過你開po好似喺度炫耀咁樣 你有咩資格炫耀? dllm
其實邊個唔知外國好 係睇有冇條件同能力走到姐…走到咪知足
好似樓主果d香港人真係好撚閪狗賤肉酸
係香港果陣就踩低其他地方抬高優越感
走佬去英國估唔到為左拎優越感連自己出世既地方都踩,踩到一文不值

唔係話唔俾你比較,但你字裡行間透露出黎果d閪狗優越感出撚曬黎真係好撚肉酸
一個po 就block 柒咗10幾個5毛
果5萬個居英權咪佢fight返黎架囉屌你老母
之前又話佢俾支那統戰?又唔講拿?

屌又一個戇撚鳩嘅。仆你個臭街嘥撚哂我時間覆。
香港真係幾撚多你呢啲弱智冚家剷。每一次見到你呢啲垃圾就知香港無撚得救。屌
第一點因為個agent嘅角色唔同,佢只係收業主佣,唔會響租客個角度諗
第二點香港如果你要插班應該都唔會搞好耐
第三點因為如果你唔係住倫敦嘅話個城市級數根本唔一樣,唔可以咁樣比較
第四點係因為你買嘅係平價貨
其實港英政府教出來個班人咪而家D廢老同高官
反而後生個班(即係絕大部分既連登仔)先係港共教育出來既人

客觀咁睇,林鄭比連登仔受更多英式教育
唔明點解你會覺得以前既人就比而家高質

最多咪去洗住碗先
無錢唔走根本就係抵死
有啲錢都唔走直頭係賤種
係冇錯 但係唔係以數臭自己由細住到大嘅地方喺度炫耀嘅姿態開po 都唔知做乜鳩 你唔開一啲教人哋喺英國點租樓買樓 點樣安置 但係就喺度數臭以前自己嘅地方
真係好多
想向黃到發金既青木堂裂大夫道歉,希望有錢齊齊搵
https://lih.kg/2763644
英國好既野=香港垃撚圾
英國唔好既野=唔好拎香港來比
連登仔goodest logic

然後又彈出來話我引戰五毛共享大灣區blah blah
good point.
但係人文質素港英果陣高個而家係事實。睇當時嘅廣告/文章/電影電視都可以感受得到。當時香港喺國際嘅地位都高過而家。

我估,可能有良知有質素嘅一係死左一係走左。剩低嘅都係垃圾,為左利益轉軚。不過我都唔敢一概而論。唔敢亂駁你
因為有五千萬都要上黎問 唔係曬就係戇鳩
why not both.
咁個topic係數臭下面咪數臭。
如果係教學咁啲回覆咪係教學。
唔洗太介意嘅。屌到面紅耳熱日子都係咁樣過架啦
我中意呢個留言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞