無比較無傷害 一人一件去到英國先知香港原來咁戇鳩嘅事

883 回覆
2229 Like 97 Dislike
咁喺香港係幾多等
係香港係奴隸
你試下去倫敦唐人街食
見你食完收野上生果連埋張單
其實係煩啲,但其實跟足程序做又唔洗幾個月,可能近排多人申請
你會唔會out左啲
真 其實大部分要用嘅都買到,仲要有好多都幾平吓
點解一定要講倫敦?香港係咪一定要住中環?
天氣好,空氣好,唔洗迫。
啲人有禮貌,非常禮讓。唔好心騷擾到人,人地都係微笑加句no problem.
你要幫手,三唔識七都肯幫。仲唔會黑面。
個社會以人為本。啲食物有哂營養指南,幫你選擇啱自己健康嘅。仲有其他社區設施都係以人嘅well being做優先考慮。
生活成本平。有好多戶外活動空間。

好處根本多到數唔哂。
回想返喺香港浪費咁多生命同其他賤種累鬥累真係好嘥時間。如果再早啲可以黎就更撚好。
無得shopping無得好夜街好悶啊~~
屌你老母呢啲人都係做中國人留喺大灣區fit d. 唔好去歐洲咁辛苦佢喇。
城市囉 唔搵倫敦搵咩比
以之去IKEA睇到d demo 單位設計,會諗咪玩啦,撚有咁多地方

而家望到會覺得自己間屋都可以咁整
睇嚟大家都係喺英國,而家先咁多人覆post
你好可憐
好撚中發覺生活喺香港真係好撚悲哀
雖然但係我覺得香港好既地方係多野食同珍奶
£4.99咁貴,我呢度£3.xx,特價£2.5咋
樓主點適應無7仔肉醬意粉既曰子?
第四點我要指正一下,香港既急凍食材,絕大部份都係來自外國,包括豬牛雞,中國雞係貴過外國雞
除咗生活方便,我諗唔到香港有咩好。
但係呢種方便其實係要靠好多人犧牲自己嘅時間先換到返黎。
咁不如算撚數啦。

喺英國,啲嘢慢啲咪慢啲囉。
但係起碼每個人都有尊嚴咁生活。

不過對我黎講,移民最大好處香港啲賤種
睇咩size同邊度買。
可能你去Waitrose 買貴嘢,我去平超市
lidl都有分size. 最平真係可以£2幾。大雞都有過£4.
香港幫仔女搵幼稚園,是但求其一間唔係名學都要求人收同人搶
拎一個城市同成個國家比唔公平,香港中環同london嘅Westminster或者美國nyc比就有可比性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞