無比較無傷害 一人一件去到英國先知香港原來咁戇鳩嘅事

883 回覆
2229 Like 97 Dislike
其實英國人同日本人一樣言語內裏表達緊第二個意思
香港係我最討厭既地方
全世界既支那town都好撚多藍屍廢老
就好似香港廢老咁明明脫離左支共仲想推返下幾代落火坑
On9仔 我咪話無反對人移民囉
係話鳩你呢啲撚樣移完又係咁踩香港乜乜乜 外國點好點好 十足啲支那仔咁自己做蝗蟲去爭人資源仲想周圍同人曬命
自由?你有錢去邊都有自由 無錢你去邊都係做低等人㗎啦 做二等公民做到你咁撚自豪
講到香港人無歧視咁
港島歧視九龍新界
有錢歧視窮人
淨係呢度都一大堆人都圍內互屌引戰

族外
對支那人不存在歧視,全世界認同佢地必須滅族
對南亞就屌人臭咖哩
對黑人就屌人力架
白乞就奶唔切走去捐錢
見到樓豬講野就知喺香港做開地底泥搵一皮一個月比人睇死
依家拎住幾萬蚊去外國搵返掃地工炸下薯條 諗住上黎曬下命自己移到民想笑人仲留喺香港
但Sorry 呢度唔係時事台 大把人知道移民唔係想像中咁美好 啲飛機文唔岩用
英國人連篤屎都係香既
自由當飯食
過到去一落地會有人比間屋你架啦
你死都要煮中菜咪難,
啲人想係英國買豆豉,皮蛋,梅菜,
咁咪話果邊買餸乜都買唔到
仲要覺得反駁佢地既人都冇住過外國
外國得佢地先住到
反駁佢地就係唔抵得先係最撚好笑

同樓主講9000蚊7~800呎
呢個仲有天台㖭
反而想問樓主近london 9000蚊800呎新樓喺邊度租
5毛 pr 又捉到一個
通常咁講係想話比人聽 你唔移就笨
通常冇自信先會咁
其實點解
15隻蛋個幾又誇張咗啲,我呢度6隻都個幾
呢間屋出粉嶺買嘢揸車應該比盡10分鐘
樓主講個啲屋出去買嘢要渣幾耐?
d人去英國又話住遠d可以好平
喺香港叫佢住遠d就要死
雖然係咁

你仍然需要係香港人嘅forum 9up
香港好似點踩都係串緊其他地方啫
啫係例如話香港人低鳩能
咁搞笑
呢邊我見過人數臭南正亞仔
但香港同事淨係聽過讚

我諗都好睇人,唔太關種族事
都係
我自己會習慣咗要停低就儘量行埋一邊唔好阻到人
但嚟到反而俾人笑多此一舉,話明明條路咁闊根本唔會阻到人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞