無比較無傷害 一人一件去到英國先知香港原來咁戇鳩嘅事

883 回覆
2229 Like 97 Dislike
講中文定英文
唔識英文麻唔麻煩
有冇300呎人地1房at least 都6-700呎
佢真係好搞笑以為個agent會免費幫佢服務業主會自己啃咗個筆佣
而家蜜月期咪乜都話好住多兩年就開始屌啲英國佬又懶又慢又冇效率又蠢
英文

唔識英文會麻煩,建議去學,政府有資助,去附近council 有

有啲local嘢係要英文,你想要中文預咗俾人呃一筆,香港人最鐘意搵香港人笨
大窩西支路個邊村屋3房都係1萬咁上下
隔離就係吐露港公路出市區快到仆街
有幾搞笑?搞笑得過香港?
以前份工有唔少外國人
私底下都覺得香港人麻煩
有次同枱食飯
個南亞直頭數臭港女
佢仲問我會唔會覺得唔高興
我答佢我絕對認同你既觀點,見得多
有返咁上下質素嘅家庭, 個小朋友一出世就身處競爭入面, d老豆老母已經要諗比佢讀咩play group可以入到咩幼稚園, 之後再要學咩先有機會入到名校小學, 而依啲競爭又間接推高所有依啲學前教育嘅學費, 你要真係0洗費嘅小朋友應該得真係超基層3餐都成問題嘅家庭先會得
仲有 其實英國唔難搵工
嚟到一星期已經搵到,唔需要太擔心,肯試肯講一定搵到嘢做
睇嚟你未有小朋友,知唔知幫小朋友報間好啲嘅幼稚園要拍幾多條片?要做幾多嘢?仲要家庭背景,唔係有錢就讀到
質素唔同
英國牛 肉質算中下水平
香港食外國牛 韓1++>日a5>蘇>澳=加>美>紐=英
唔使過咗去就乜都踩香港嘅成個鄉下佬咁連英國啲流浪漢都覺得香啲咁樣香港係好多閪嘢不過英國都唔係完美都有自己問題
你就好似嗰啲嫁咗比有錢人之後睇唔起窮人嗰啲公屋港女
我咪就係話係香港生小朋友根本冇可能做到"學費唔洗錢", 除非你係完全冇要求嘅人, 又或者生活拮据到冇得要求嘅人囉
你係香港 個陣有冇屌過人做野慢?
因為要踩港黎令到自己覺得移民呢個決定係無錯
仲要村屋泊車唔使錢 最多交陀地
粉嶺去沙田半個鐘
去market大把魚,你餐餐食石斑?
搵左份咩工? 咩pay?
又來呢啲post 慘了
關你鬼事
人地做英國乞衣仲有尊嚴過係香港做中產
佢一係吹水
一係拎啲英國狗也不屌既城市黎比
點解我地係垃圾
我地只係時不與我
我地係連仔,我地唔係垃圾
我地只知外國好
車稅呢
ching 人生贏家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞