無比較無傷害 一人一件去到英國先知香港原來咁戇鳩嘅事

883 回覆
2229 Like 97 Dislike
又係呢d年中水鳩幾多人
英國樓價出名貴撚到仆街
真係可比性
你都係用返倫敦downtown一個鐘車程既呎價除倫敦平均稅後月入同北區呎價除香港平均稅後月入比啦
香港有光纖你咪又係排隊
人地冇光纖都方便過你有光纖 慚唔慚愧
事實大把港奴只能做奴工,似香港的外勞

係 uk 搵一萬仲要交稅,狂燒銀紙
有好多間
價錢大約都係20磅一個月
老老豆豆
英國呢邊D M 記, 好撚難食
試過burger king 都係

下次俾多少少去食FIVE GUYS 無咁嬲
20鎊咩速度呀?
Post 圖黎睇睇
你知唔知你曲線咁曬命真係好肉酸
你要咩速度? 光速好無?
自己睇啦
https://www.comparethemarket.com/broadband/
關我撚事

£22 67mb
香港兩舊水行緊1000mb
樓主點睇?無比較無傷害?

最撚睇唔起係有班人離開自己出生地,就睇唔起一班仲留喺香港嘅人。

華人劣根性出哂黎,不斷吹奏自己喺外國幾好,香港有幾差,去搵人圍爐證明自己移民好聰明;
而留喺香港果班就係傻仔,最叻就係恰自己人。

其實呢班咁嘅人唔應該離開
因為最討厭嘅就係你地,好應該留低,攪到香港咁就係呢種咁自私嘅性格。

唔好唔記得係咩人爭取到你有BNO移民,分分鐘樓主都係出黎行行企企就當自己英雄嘅人,食下黃店當自己勇武抗爭。

香港仲有好多人努力緊,留低亦有好多原因離不開

離開理解,留下來尊重,無論做咩地方嘅人其實都好應該識得尊重人

呢個post入面有好多柒頭都唔識尊重一班仲喺香港嘅手足,我代佢地屌哂你地老母
你唔撚出街啫
我搭巴士都唔知見過幾多

有屌埋同佢嘈過添
應該都中年藍屍嚟
攞香港把尺度英國嘢唔見佢講下本地人扣埋稅袋幾錢
其實至少十幾萬人過左去
有香港人社區未
支拿大當年97走左二三十萬都已經有個小香港出左黎
好想睇下如果5年後英國突然唔批証俾班撚樣
班撚樣死死氣返香港屌柒英國
lm
你係垃圾代表其他人都係?
無咩意見
只係想離開同留低嘅人互相尊重
我同你意見一樣,但係果班踩港撚過左海就係神仙咁,睇唔起仲係香港果堆人

咁我真係祝佢返返黎“地獄”住啦
你岩 但 5000萬係香港同 5000萬係英國既生活水平完全唔係同一個Level
果邊 2000萬買到 house 呢邊 2000萬買 3房渣
其實香港好多平村屋
偏僻啲可以平過普通樓
但係大家係香港又話遠唔肯住
去到英國又話好正要住
正想講
喺香港班人住遠少少 行去搭鐵要10分鐘就狗也不屌 香港樓又貴又垃圾
去外國要坐1個鐘車先有超市 又話肯住遠啲其實可以住得好好
香港生活節奏急,所有嘢都快。如果程車長就會覺得浪費時間。
英國慢好多。即使啲task用左多時間都唔係咁大問題。

另一樣嘢就係程車個質量。
香港968元朗出中環。成程車又多人又嘈。無論on peak off peak.
英國坐火車出倫敦,就算on peak都唔會迫到手踭掂背脊。而且全程好靜,唔會有啲撚樣喺架車到唔用headphones播片剪指甲。個過程舒適好多。

紅字笑左
試過peak hour 喺Central London坐tube未?
6點鐘金鐘站咁wor
叫佢試下central line 再講野,仲要冇冷氣,車又舊
又或者叫佢夜晚巴士坐樓上
不過我建議可以走都盡量走,冇人知港共幾時又發癲搞香港人,每個手足既安全先最重要
會去食 但唔會屌
比你發現咗

想學人起底起好啲 仲有幾個post講我幾有錢你唔post? 有啲有埋我月入圖你唔貼嘅? 我交稅交幾多你有冇起埋 唔想再柒就醒少少啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞