無比較無傷害 一人一件去到英國先知香港原來咁戇鳩嘅事

883 回覆
2229 Like 97 Dislike
所以香港邊係人住
識好多係英國讀大學的人都有類似諗法, 最後返香港揾銀
但我就好享受嗰種慢
其實個個人習慣唔同冇乜好屌建議呢啲人住返london近中心位就得,唔通個個要鍾意鄉村生活先得咩
香港你唔係好撚有錢根本感受唔到香港有咩好
但外國就每一個人都感受到似返個人嘅生活
無屌呀。咪叫佢哋留返香港囉。jm9
你成句都係屌緊呢啲人純粹覺得冇問題,英國一樣可以有返shopping夜街生活,唔係一定要留香港先有
搭檯真係終極on9
有200萬
30歲 應該點部署
去英國做咖啡佬得唔得
所以我成日同人講,其實有3,4萬港幣cash,就已經夠去英國展開新生活

你喺香港都係零,冇咩好輸,去英國=重刷
唔得 屌你老母
London24/7有野玩
2千夠過去買樓加生活一排啦
3千推落d廢老股到收息,夠過世有突啦
起香港兩人平排行都阻住後面
唔好話一家大細行街
識人做m記幾年就買到樓
天氣冇落雨呢邊真心唔錯 但其實最好係英國人冇歧視我地香港人 係wilko唔識佢排排下隊就係度同我傾計
中國
唔好話移民去英國
去英國旅行
都已經深深感覺到,香港真係一個好絕望既地方
次次去旅行,架機一飛返香港落地,又見到香港機場
心度又感嘆,又要對住呢個鬼地方...

我已經認為,係香港生仔係一樣極之不負責行為
經過2019,2020呢2年
都唔明點解仲有香港人可以夠膽照生仔,好似完全唔洗諗細路仔點係香港生存咁...
真係得個3 4萬港紙嘅人本身好撚打極有限
根本世界好大
呢10-20年 香港已經變到好差
只係真有錢果班先繼續享受到香港既便利
而平凡人就係充斥住不滿 不斷咁累鬥累
淨係知班友去到英國仲係上連登 屌人睇mirror
人地果種友善真係唔係人咁品。成日都攪到好唔好意思。
車又成日讓人行先。

同香港人果隻無禮貌果隻閪真係差九丈遠。
真心覺得英國呢啲先係人,唔係賤種
有200萬 咪得
一向都話喺香港係生存
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞