無比較無傷害 一人一件去到英國先知香港原來咁戇鳩嘅事

883 回覆
2229 Like 97 Dislike
粉嶺鄉黑村屋同倫敦比
英國你住得遠可以5分鐘揸車去超級市場免費泊車喺門口
香港你做唔做到?
認真答你
應該都係5至10分鐘
你講到喺香港一定有人唔用headphone播歌 一定有人剪指甲咁 仲要剪指甲我住左30年見過都唔知有冇2個
仲有原來生活節奏慢 用多啲時間做某啲嘢就會變到無問題
外國人放假唔旅行嘅? 唔會嚟香港嘅?
全世界當地人都唔會覺得自己地方特別㗎啦 唔通英國人放假會落樓下公園打卡當旅行呀?
留意到你講野真心on9 為左吹奏外國吹奏移民可以去到幾盡
共產黨八千萬, 十三億人, 澳門人,洋人都未計
細聲啲啦 呢啲大把人精神移民當移咗
連登server 一早移民咗
你都係用返微博啦
唉見撚到你開果啲post原來又係庇護工場放break偷偷地上網果啲黎。真係屌你老母都費事。阻撚住我食早餐
連登server 係香港既一早收左皮啦
香港都三四十蚊
係呀?我開咩post你睇得出我係呀?
扮乜鳩食早餐呀 廢柴係度扮移民 笑撚死
政總突然大量狗衝出!!
https://lih.kg/1601963

果然係cctoy嘅on9仔
係咪做看更開完夜 岩岩訓醒食飯扮食早餐
一陣又返工啦 比你發多陣移民夢啦
e班撚樣反轉豬肚就係屎
笑尻要留港既傻仔,將自己成長既地方踩到一文不值

令我諗起日軍侵華果d漢奸
倫敦以外先少
bristol d人係我遇過最nice
south west england嗰d鄉下地方又係
全英國最多針對華人racist係lancashire
連登仔就水人去blackpool
關server咩事,英國當地人用連登?

說好的融入當地文化呢
英國d中產個玩法係四五十歲搵夠幾十萬提早財自
去somerset norfolk嗰d鄉下地方買house退休等攞pension

香港d so called中產捱到60歲住幾百呎樓聞廢氣
你覺得有可比性?
退休再揀
去到英國財自冇香港咁易
咁你不如攞大灣區租金比啦
唔上連登點搵優越感
上Reddit吹奏英國邊有人彩佢
粉巔元朗天水治安好過英國平區啦
香港邊區冇超市?
呢d盤數夠唔夠移民人數多?
唔攞london比
咁大灣區一小時生活圈
5000蚊租千幾呎呎都得㖭
大灣區咁犀利點解咁多支那人移民美國加拿大澳洲英國??
英美澳加咁犀利點解咁多鬼佬死過嚟搵食?
踩港撚話香港乜柒都唔好,天氣環境地方細野食又難食人又仆街

咁岩得咁橋,香港咁多佢地口中既仆街撚人,惟獨是踩港撚以前係香港性格特別好,可以同英國人完美兼容睇黎真係出世錯地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞