無比較無傷害 一人一件去到英國先知香港原來咁戇鳩嘅事

883 回覆
2229 Like 97 Dislike
你都弱智既 樓主用英國好既野同香港衰既野比
咪照用返同樣例子舉下例囉
同樣道理 香港社會制度同英國有得比?
懶係醒咁 你講野前用下腦啦 柒少陣當幫下手
佢拎英國同香港比都on9 啦
但on9 唔過你類比都唔識
人地都唔係講緊呢樣野 你柒少陣當幫忙
同班大陸班傻粉紅 笑鳩美國地鐵系統落後 英國排水系統差 澳洲網絡連線慢 日本人食鯨魚 所以中國係強國一撚野 係曬度圍爐
香港好嘅嘢有咩,你講一樣出嚟,我哋一齊比較吓
大部分人一世都搵唔到一千萬
得罪講句
以為自己移民外國好威水,不斷踩低香港好on9
我唔係唔想擺咁多野,反而係太多位唔知擺咩好
走左就可以踩香港
真 點解你又知
我問廢人去到生活質素會好咗嘅例子呀 你比呢啲出黎做乜鳩
你唔係想同我講香港嘅乞衣 去到呢堆國家做乞衣會即刻開心咗容易過咗呀?
成個post最啱聽係呢句
香港好落後
外國樣樣國都出色過香港

樓主決左移民真係好聰明,留港果班全部都弱智黎
坐監果班更加係無腦啦

樓主好勁
你睇返近日丁屋單嘢
就知香港既貧富差距有幾嚴重
有人一出世有丁屋, 重要只係得男性先有
唔明點解去到2021年都重容許呢啲性別歧視既政策繼續運作下去
如果你話呢班人係一等公民,咁普通非新界原居民香港人就係二等公民

還有立場新聞最近講關於香港職業球員欠薪問題
你就知香港好多人連二等公民都不如
呢班人去英國反而生活比香港更容易

https://www.youtube.com/watch?v=oGM0ocwFcIc
香港好落後
外國樣樣都出色過香港

樓主決左移民真係好聰明,留港果班全部都弱智黎
坐監果班更加係無腦啦

樓主好勁
差餉呢?
英國咁好撚返黎
返黎正仆街
你用到光纖上網未呀?
終於有正常人
比呢啲數據咪就係話同一人工外國會生活質素好啲囉
人人定義廢人都唔同
香港就算搵3-5萬都廢啦
但去到搵一樣人工咪一樣有車有大屋有生活質素

你要搵啲咁極端嘅例子就算把啦
廢到食老綜做乞衣就成世留喺香港算啦(啲稅都係交黎養呢啲垃圾
所謂嘅強國周圍都係斷手斷腳嘅乞衣
當年我心急打去問進度,佢同我對資料
咁岩個日係小弟生日,個姨姨仲好sweet咁同我講happy birthday
日日都開依啲移民post,有錢去邊都好o架喇,發現新大陸,玩多半年就叫春喇
香港無身分證架?有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞