無比較無傷害 一人一件去到英國先知香港原來咁戇鳩嘅事

883 回覆
2229 Like 97 Dislike
英國唔迫打針都講得出
你唔打針波都冇撚睇啦屌你老母
我係tesco買開1.1 15隻
因為強國宣傳開英國係鄉下國家英村美村咁叫
咁嘅水平好心唔好同人討論有錢人咩生活啦
喺香港乜柒都要鬥
鬥讀書鬥人工鬥買樓鬥生仔鬥乜乜
再加上喺個社會氛圍之下努力向上都係比權貴踐踏
根本見唔到個未來

喺度就算係低職位都可以向上面表達訴求
自由咁去表達自己嘅意見
依啲嘢用幾多錢都唔會買到

成日有人問過到嚟適應成點
事實係適應唔到每日割一城嘅香港先過嚟
喺依度雖然語言文化唔同,但人情味令我諗以前嘅自由港
你個名
反嘲定係點
自由咁去表達自己嘅意見之餘,仲真係有人會去聆聽同跟進。

根本正常生活就唔應該鬥來鬥去。只係香港焗砌無得揀。而且鬥得耐忘記左其實唔一定要比較都可以生活快樂。
而家有得揀,我真係唔想再同啲人互片。想可以輕鬆啲咁生活。起碼呢度就算hea啲咁過我都見到未來。
外國窮人係有人權好多
係果時制度限制咗個人嘅權力
無論咩時候人都係有自私同仆街嘅基因
以前梁錦松偷步買車要落台
依家?

冇話邊個時期更高質
放權比連登仔,一樣會變仆街
求其搵
你有興趣自己搵啦
住粉嶺都可以唔出中環
啱喇
信又會驚果啲都係咁上下廢
留低貢獻香港就perfect池
D藍屍kol咪講曬囉 洗咩去睇
呀叻:報紙有講喇
岩呀
正常第一次接觸英國係會有呢種感覺
不過當自己隨著年齡增長好多野都開始冇咁太著眼/冇所謂
有d位覺得其實英國都幾岩中年人士
都開始明白點解好多人退休揀英國/外國生活
如果除左政治原因
香港其實都幾好住
前設係自己一開始係中產唔憂做咁
起香港做窮撚如果有少少錢同有資格去外國
我建議移民黎個首抽我諗個人會冇咁負面
英國啲路好行???
可能係我唔正常,真心覺得幾好,身邊親戚朋友過嚟去幾鐘意喎。係悶啲,但一諗起香港真係無得比呢
我由頭到尾都無講過倫敦喎ching
我同意,我依家住緊市中心,850磅,無得輸,halloween 個日行去酒吧區玩,好似蘭桂坊咁,周圍勁好氣氛,行完一個圈有啲凍,行左1分鐘就返左屋企。
尋晚仲要係咩火會節,大家都放煙花,我屋企出面就望到個大煙花!係我個窗對面爆!
香港要租個窗睇到煙花🎆?睇到個煙花邊都要幾皮啦!
你可以咁講,公平
英國要打針先可以睇波?
Vaccine Passport根本冇推行過
我覺得吹奏得嗰堆唔少係無移到移左無可能睇唔到堆問題
但係我屋企住大左之後,反而唔想放咁多野,想要多啲空間行黎行去,啲野放晒去雜物房。
唔明點解移民左去英國仲上連登,唔會上番當地討論區?
香港人仲係道戴緊口罩玩緊安心出行,我覺得呢邊啲空氣係好啲,唔駛戴口罩呼吸係好正。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞