無比較無傷害 一人一件去到英國先知香港原來咁戇鳩嘅事

883 回覆
2229 Like 97 Dislike
同一人工
屌你老母你不如話移民連啲家人朋友都全部跟埋過去 啲生活習慣同文化無變 啲人個個講廣東話 連你份工嘅地位同社會地位一樣啦
講埋啲你老母係女人嘅廢話同一人工 笑撚死
成班去到外國好似啲初生嬰兒咁乜都覺得正
上面話有人同佢講句happy birthday都開心 講到好難得咁 笑撚到我仆街
又一個自己窮喺香港食開垃圾就吹到香港嘢食幾差幾差
屌你雖然依家香港嘢食喺差過以前 你話同日本比都話 但同英美比真係on99
又咁講,英國未去唔知啦,但我估個情況都係同澳紐差唔多
澳紐大城市,超市,商場,公園,同好多返工地方都會有免費車位,講緊就算離20公里都係十幾分鐘既事,點對點唔洗等車唔洗迫

但香港你住遠d,渣車出去要泊車就唔係果回事。就算村屋屎類出去,都一定係泊車場/泊街賭唔抄牌。
巴打屌得好
其實真係唔反對移民
但好似樓豬同樓上班on9移民撚 吹到香港地底泥咁
鐘意話外國地方大 空氣好 教育好 呢啲我都同意
但吹撚到啲樓平物價平 人好嘢食好服務好上網快交通正 真係外國住過嘅聽到10個有9個都笑出聲
淨係食嘢都屌打外國 成撚日話香港食大陸嘢 屌你老母香港大把外國食材可以買 仲要唔貴 大把餐廳用緊上乘料啦 班廢柴自己食唔起啫 仲要外國大把地方都用緊大陸嘢啦 咁都有得吹
要移咪移 又唔肯承認自己去到要做二等公民 成日講乜鳩自由無價 咁恭喜你有自由囉 但唔使特登返轉頭踩下香港去安慰自己走得無錯
一拎香港嚟比較 永遠用外國最好同香港最差嘅比 上面仲要用「同一人工」去話外國好啲
移到去一定係即刻搵得返一樣嘅人工啦 笑撚死
幾多呀?有冇一日一個呀
外國有巴士恐怖襲擊添呀 咁係咪又叫成日有呀
毒撚去外遊過就睇多啲新聞
啱,係醒目嘅一定繼續留響香港做人上人
咁先夠勁揪
睇完覺得除左買私家車仲要買多部電單車
有錢有樓咪點正點自由無價,試下由頭開始捱,睇下會唔會咁講
通常喺香港有錢有樓有才能嘅移民唔會特登踩下香港
因為佢哋喺香港過嘅生活都唔會差 一樣揸靚車住到靚屋食到靚嘢
但啲廢人窮人本身喺香港生活質素差 比人睇唔起嘅 一去到外國見到啲新奇嘢先會不停吹奏 有人同佢講句welcome就當工人哋好歡迎自己咁囉
同啲支那狗喺鄉下落黎香港一樣道理 過多幾年就左呻右呻
講美食香港屌野英國啦
香港你有錢已經買到世界各國食材,出街食野咩國菜都有
英國你試下出去食壽司,俾£50睇下你食到乜

唔好咁天真吹奏到外國無限美好啦
火車呀盲俠。
仲話笑左。盲嘅就整返對眼先笑啦
中環同成個倫敦比呀?
無計。中意撚弱智仔。
成日都戒唔到
睇返你d comment都係鍾意踩香港抬高自己喺英國好威
喺香港有錢都好多好野食,係咪本身太窮食唔起?
自己用中環同成個倫敦比仲覺得好勁
喺香港去過幾多次中環呀傻仔
香港啲路有幾唔平??
佢要盲反你講咩佢都會扮聽唔到啦人地嘅城市設計就係為揸車人士design, 大嘅supermarket 出面總會有一個大車場, 佢10分鐘出到粉嶺仲要煩搵位泊又要限時又要計係商場用幾多錢先free parking
係咩 但你比我撚到覆都唔敢覆我喎
精神移民咗去邊呀? 琴晚看更看夜有冇恰眼瞓呀?
笑到仆街
盲反香港
喺銅鑼灣行街要用行山仗,我而家喺London健步如飛
冇人叫你日日出central嘅, 況且依家大部分公司都1星期有幾日work from home, 我住開zone 6 一星期出入幾次central 玩下真係唔係咩錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞