無比較無傷害 一人一件去到英國先知香港原來咁戇鳩嘅事

883 回覆
2229 Like 97 Dislike
想問9k London 有咩楝
認錯人?
打比
非洲咁大講緊邊個位? 唔使錢我唔介意去
南非啲屋都唔平大把豪宅 遊艇會
北非? 埃及近以色列嗰啲地方?開羅邊個位啲地唔使錢?
索馬里同海盜做朋友?剛果同食人族做朋友?城市基本經濟建設同英國邊有得比?

講嘢之前用下個腦
其實大家唔使同班naysayers 辯論
佢哋來來去去都係得嗰幾招

1. 情緒勒索 你走就對唔住坐監嘅手足

2. 用就業情況嚇一班冇去過外國嘅人. 例子就係去到英國你會融入唔到 要去唐人街洗大餅

3. 話香港乜都好過英國: 都係果幾樣 交通不便 去超級市場要揸幾個鐘車 冇茶餐廳 出街食嘢貴

4. 說服你你追求嘅生活質素係冇意思: 地方大所以打掃麻煩 or 非洲地方大你唔去住

但係想去外國嘅巴打記住
幾十年前冇互聯網一班英文都唔識嘅香港人去外國都可以融入到

如果外國生活咁差啲人全部返晒香港啦
自己用獨立思考諗吓應唔應該去
幾十年前
幾十年前香港直頭字都唔識多隻一定搵到大錢啦
用返你logic 如果外國生活咁美好 當地人點解一樣有人移民 點解有人仲要特登移嚟香港呀?
無獨立思考嘅人學人講獨立思考
咁你老竇搵咗大錢未?
你而家住緊半山獨立屋?
無錯,所以香港半日主要做admin係女有效率,話英國整駕証要成個月因為有出生年月日真係為拗而拗,唔肯認英國低效同慢
咁實係報喜不報憂
唔係點合理化移民係wise嘅決定

巴士班次疏
Underground醜到二戰產物咁呢啲就唔準講啦
帶左香港果套過去
有冇ching講吓英國叫雞方唔方便,質素如何?
黃賭毒
香港排半日隊攞到個過膠紙仔就叫高效
攞學牌要排 排期考試要排 考完轉正牌要排 俾牌費要排 乜撚柒都要排 你都好中意排隊喎 中間呢堆時間你有冇計落去?

英國用郵寄上網乜都做到時間耐少少就叫低效

笑死人咩 繼續打飛機啦繼續奶啦
好肉酸
而家係人都可以移民
有咩可以令人唔抵得佢
遠離香港人真係無錯
想移咪移
唔移咪唔移

依家就黎 覺得香港好住都要批鬥
理撚得人姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞