澳洲移民 你問我答 (23)

1001 回覆
48 Like 2 Dislike
485-189好似就要on list;
唔需要。
唔可以,但係TAFE可以package到2年課程,有需要可以聯絡我。
其實最理想係可以過黎完成個master,同時係度搵工,會好D。
是的,PSW唔可以diploma/TAFE課程。
Thanks
我知,我本兒童bno仲有嗰張嘢
post grad dip都應該唔得?master真係好貴
唔該由巴

咁呢d科係咪讀diploma都可以?定唔同科會有唔同要求?
同埋如果已經三十幾歲,讀一科同以前讀/而家做嘅野唔同,會唔會影響到student visa嘅審批?

唔該由巴
如果本身讀過hotel management 嘅course 依家想再去澳洲讀TAFE d course, e.g. cookery/early childhood 讀完後申請485 graduate stream會唔會好易俾人reject
由我巴 想問下我NSW Sydney 485係2020 3月grant, 7月extend 到5年, 咁4年要求係由3月開始計?

另外,個4年係只計拎住485既時間? 唔計學生簽?

唔計既咁我2024月3月先apply到189?
Australian Consulate-General Hong Kong and Macau: 因應澳洲政府最新宣布的港人永久居留簽證,我們更新了有關移民澳洲的常見問題專頁。詳情 --> https://hongkong.consulate.gov.au/files/hkng/VISMG_Migration%20Pathways%20for%20HKSAR%20and%20BNO%20v2021-11-02.pdf
唔知批港人 GTI 會唔會都手鬆 D 呢?
想問下

讀緊1.5年澳洲master,唔夠2年,可唔可以讀多個master湊夠數?

謝謝🙏🏻
oh no…..估唔到banking compliance都唔計?
咁如果投資移民最少要幾錢
就咁放低錢嘅 5m澳幣
咁重皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞