澳洲移民 你問我答 (23)

1001 回覆
48 Like 2 Dislike
唔需要 on list.
可以package,有需要我可以協助。
邊間大學邊個課程?
你唔好餓死或者真係食政府福利就得。
CSP?
Postgraduate得好少CSP呀嘛
當係獎勵undergrad成績好既學生
支持 推
當然要啦
482 都可以當永久性地離開香港?
我都係斷估
想一下 家下係未去澳洲讀master
畢業後有5年 visa
期間就可用hk pathway 唔駛計分申請到191?

(打算去 偏遠地方)
想問下係香港做緊office 工,去讀tafe d 兩年藍領 course會唔會難批visa?

上網睇話移民局會問點解要過黎讀冇做開既科
由我爸你好 我而家喺regional 讀緊Master of Social Work 下個月讀完 假設我搵到SW工的話 做一年就可以申請190 但我仲應唔應該博呢?因為我見批核190嘅時間都好長 會唔會等得嚟都申請到191?

另外191其中一項要求係must not nominate the Regional Provisional Visas stream/points-tested stream. 假設我190個申請未批/佢批491比我 我withdraw/reject 個offer會唔會對我之後申請191有影響呢?

唔該哂🙏🏻🙏🏻
平100蚊都係平,何況唔係平100蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞